Eladták Weiss Manfréd villáját az Andrássyn

A Katari Állam csaknem egy milliárd forintért vásárolta meg a Köztársasági Őrezred egykori villáját, az Andrássy úti ingatlan ezután nagykövetségi épület lesz – közölte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV). Az MNV többszöri sikertelen árverés után értékesítette budapesti az Andrássy út 114. szám és a Munkácsy Mihály utca 11. szám alatti ingatlanokat. Az eladáshoz a […]

A Katari Állam csaknem egy milliárd forintért vásárolta meg a Köztársasági Őrezred egykori villáját, az Andrássy úti ingatlan ezután nagykövetségi épület lesz – közölte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV). Az MNV többszöri sikertelen árverés után értékesítette budapesti az Andrássy út 114. szám és a Munkácsy Mihály utca 11. szám alatti ingatlanokat.

Az eladáshoz a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Fővárosi Kormányhivatal is hozzájárult. Az előzetes jóváhagyására – a jogszabályból eredően – azért volt szükség, mert a vevő külföldi és a Katari Állam az ingatlant diplomáciai célból vásárolta meg. A szerződés aláírása során a Katari Államot Abdalláh Huszein al-Dzsáber nagykövet, míg az MNV Zrt.-t Márton Péter vezérigazgató képviselte.

SOCIAL BOX