Innovációs központ Székesfehérváron

 A pénteki bokrétaünnepség alkalmából Minárovits Márton, a cég ügyvezetője elmondta, hogy az Albacomp RI Kft. új innovációs központja négyszintes, négyezer négyzetméteres lesz. Az irodaházban és a hozzá kapcsolódó gyártócsarnokban pedig helyet kap a cég minden kutatás-fejlesztési, back office, kereskedelmi, szolgáltatási, oktatási és gyártási tevékenysége. Minárovits Márton szerint a június 30-ára befejeződő beruházás is jelzi, hogy az […]

 A pénteki bokrétaünnepség alkalmából Minárovits Márton, a cég ügyvezetője elmondta, hogy az Albacomp RI Kft. új innovációs központja négyszintes, négyezer négyzetméteres lesz. Az irodaházban és a hozzá kapcsolódó gyártócsarnokban pedig helyet kap a cég minden kutatás-fejlesztési, back office, kereskedelmi, szolgáltatási, oktatási és gyártási tevékenysége. Minárovits Márton szerint a június 30-ára befejeződő beruházás is jelzi, hogy az idén 30 éves Albacomp maximálisan elkötelezett a kutatás-fejlesztés-innováció irányába. Ismertette, hogy a klasszikus informatikai tevékenység mellett partnereikkel közösen több k+f projektben vesznek részt. Példaként említette, hogy 1170 magyar rendőrautóban saját fejlesztésű fedélzeti számítógépük van elhelyezve, és már megkapták a megrendelést a projekt folytatásához. Az MTI kérdésére elmondta: a cég nettó árbevétele tavaly 2,7 milliárd forint volt. Hozzátette, hogy a jelenleg 80 főt foglalkoztató, 100 százalékban magyar tulajdonú cégcsoport az idén jelentős árbevétel-növekedéssel számol. Az ügyvezető kiemelte, hogy a beruházás új munkahelyeket hozhat: a fejlesztési tevékenység még több jól képzett munkaerőt igényel. Továbbá a kifejlesztett termékek gyártást is magukkal hozhatnak, amely akár további 40-50 új munkavállalót jelenthet. Jövőbeni terveik között említette a Tempest katonai felhasználású számítógépek kifejlesztését, amellyel elsősorban a külföldi piacokat céloznák meg. Tervezik a fedélzeti számítógépes rendszerek tömegközlekedéshez illesztését, valamint az egészségügy informatikai- és műszerigényét is szeretnék a jövőben kihasználni.

Mészáros Attila (Fidesz) alpolgármester beszédében emlékeztetett arra, hogy Székesfehérvár iparűzési adóbevétele a válság előtti szintre emelkedett, miután tavaly mintegy egymilliárd forinttal nőtt. Úgy vélte, a növekményhez nagyban hozzájárultak nem csak a multinacionális cégek, hanem az olyan magyar tulajdonú vállalatok is, mint amilyen az Albacomp. Megemlítette, hogy a cég kiemelten segíti az önkormányzat és az Óbudai Egyetem együttműködését, hiszen a 2015 szeptemberében a városban induló műszaki-informatikai duális képzésben jelentős részt vállalt.

SOCIAL BOX