Új helyen a BÉT

Tájékoztattak arról is, hogy a tőzsde elérhetőségei maradtak a régiek, így a posta- és email-címek, illetve a telefonszámok is változatlanok. A tőzsde az Andrássy úti székházából költözött a mostani új helyére.  A tavaly 150 éves fennállását ünneplő budapesti tőzsde 1864. január 18-án kezdte meg működését a Pesti Lloyd Társulat Duna-parti székházában. A Szabadság térre, az Alpár […]

Tájékoztattak arról is, hogy a tőzsde elérhetőségei maradtak a régiek, így a posta- és email-címek, illetve a telefonszámok is változatlanok. A tőzsde az Andrássy úti székházából költözött a mostani új helyére. 

A tavaly 150 éves fennállását ünneplő budapesti tőzsde 1864. január 18-án kezdte meg működését a Pesti Lloyd Társulat Duna-parti székházában. A Szabadság térre, az Alpár Ignác tervei alapján épült szecessziós Tőzsdepalotába 1905-ben költözött át, és itt működött egészen 1948-ig, amikor is az akkori kormány feloszlatta a tőzsdét.  A rendszerváltást követően 1990 júniusában nyílt meg ismét a tőzsde. Az első kereskedési terem a Váci utcai Trade Centerben volt, 1992-től pedig a  Vörösmarty tér közvetlen szomszédságában lévő, Deák Ferenc utcai patinás épületben zajlott a kereskedés. Utóbbi épületet egy ingatlanfejlesztő cég vásárolta meg és alakította át. A BÉT 2007 márciusában költözött az Andrássy útra, az egykori Herczog-palotába.

SOCIAL BOX