A CA IMMO az irodapiacra koncentrál

A társaság 2012 óta az elsődleges piacokra – Németország, Ausztria, Magyarország, Lengyelország, Csehország, Románia és Szlovákia – koncentrál és ezekben az országokban tervez hosszú távon maradni. Egyúttal a jövőben kizárólag az irodapiacon kíván jelentős szerepet betölteni. Mindezek fényében értékesítették az Europolis Park Budapest M1 logisztikai komplexumát és a kisméretű BBC irodaházat. Az M1 logisztikai park […]

A társaság 2012 óta az elsődleges piacokra – Németország, Ausztria, Magyarország, Lengyelország, Csehország, Románia és Szlovákia – koncentrál és ezekben az országokban tervez hosszú távon maradni. Egyúttal a jövőben kizárólag az irodapiacon kíván jelentős szerepet betölteni. Mindezek fényében értékesítették az Europolis Park Budapest M1 logisztikai komplexumát és a kisméretű BBC irodaházat.

Az M1 logisztikai park a CA IMMO (51%-os részesedés) és az Union Investment tulajdonában volt, amelyet a Prologis számára értékesítettek. A park 69.100 négyzetméter területű, Budapest nyugati határán található, 23 kilométerre a városközponttól, és közvetlen kapcsolattal rendelkezik a Budapestet Győrrel, Pozsonnyal és Béccsel összekötő M1-es autópályával. Az M1 logisztikai park méretében egyike a legjelentősebb ipari-logisztikai tranzakcióknak 2009 óta, melyben az eladót a Colliers International magyarországi irodája, a vevőt a JLL képviselte.

Az M1 logisztikai park legutóbbi bérlője a Deajung Hungary Kft., amely több mint öt évre írt alá szerződést decemberben. A szerződéskötést még a CA Immo egyeztette és véglegesítette a bérlővel. Az autóipari cég 4250 m² raktáregységet, és 441 m² irodaterületet bérel. A tranzakcióban résztvevő ügynökség a DTZ volt.

A Buda Business Centert pedig a Diófa Alapkezelő vásárolta meg a közelmúltban a CA IMMO-tól. A 6400 négyzetméteres kis alapterületű irodaház eladásánál is a Colliers International ingatlanügynökség képviselte az eladói oldalt. „A CA IMMO célja Magyarország tekintetében is a meglévő, nagyságrendileg 200.000 m2-es  irodavagyon megerősítése és a jelenlegi, átlagosan 80 százalék feletti bérbeadottsági szint stabilizálása” – mondta Gulyás Ede, a CA IMMO magyarországi ügyvezetője.

SOCIAL BOX