A Syngenta Magyarországon nyitja meg új pénzügyi központját

A júliusban megnyíló Európai Pénzügyi Központ létrehozása a vállalat AOL programjának egyik kulcseleme, amely a Syngenta hatékonyságát és fenntartható profitabilitását hivatott elősegíteni. A cég első lépésben hatvan magasan kvalifikált szakembernek biztosít állást, különböző pénzügyi elemzői munkakör betöltésére. Chris Langley, az Európai Pénzügyi Központ vezetője így nyilatkozott: „öröm számomra, hogy a meglévő magyarországi iroda mellett megnyithatjuk […]

A júliusban megnyíló Európai Pénzügyi Központ létrehozása a vállalat AOL programjának egyik kulcseleme, amely a Syngenta hatékonyságát és fenntartható profitabilitását hivatott elősegíteni. A cég első lépésben hatvan magasan kvalifikált szakembernek biztosít állást, különböző pénzügyi elemzői munkakör betöltésére. Chris Langley, az Európai Pénzügyi Központ vezetője így nyilatkozott: „öröm számomra, hogy a meglévő magyarországi iroda mellett megnyithatjuk a Pénzügyi Központ irodáját is, ezzel is folytatva a Magyarországon történő beruházási folyamatainkat. Egyúttal nagyon várom, hogy az iroda mellett felépíthessük jól képzett és motivált pénzügyi szakemberekből álló csapatunkat is”.

A Syngenta Magyarországon több mint 350 alkalmazottal elsősorban a marketing és értékesítés területén, növényvédőszerek és vetőmagok kereskedelmével és előállításával foglalkozik, és évek óta Budapesten működik a cég közép-európai regionális központja is. A vállalat az elmúlt években több fontos beruházást hajtott végre Magyarországon, amelyek közül az egyik legjelentősebb a 3 fázisban elkészült és 2012-ben átadott mezőtúri vetőmagüzem. A 10 éves, összesen 13,5 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően az üzem vetőmagbetakarítási és feldolgozási kapacitása több mint kétszeresére nőtt.

A cég még 2010-ben hozta létre Budapesten új magyarországi központját mintegy 2000 m2 alapterületen az Office Garden II-ben, amely már akkor a modern munkahelyek struktúráját mutatta. Az új iroda közösségi terei, így a lobby, a pihenő zónák, az étkezők és a csendszoba emberközpontú, inspiratív kialakítása úttörő jellegűnek számított akkoriban. A pihenő zónákba Pio szófák és fotelek, az étkezőkbe pedig Mayflower székek és asztalok kerültek. A pihenő szobákban ezen kívül izgalmas Limpan hintaszékek is megtalálhatóak. A Syngenta budapesti irodája tehát nem véletlenül nyerte el az iroda.hu csoport által meghirdetett Az Év Irodája 2011 díjat.

A munkahely kialakításánál a dolgozói igényeket is figyelembe vették, amely ma már természetes fázisa egy korszerű iroda tervezésének. A hatékonyabb elrendezés következtében több mint 10%-nyi területet takarítottak meg, miközben közösségi zónák, relax szoba és igényes kávézó várja az alkalmazottakat. Mivel a vállalat vidéki telephelyekkel is rendelkezik, ahonnan a kollégák sokszor jönnek a budapesti irodába, ezért az ő igényeiknek megfelelően hot-desking terület is létrejött. A munkatársak igényeinek komplett felmérése után biciklitároló és zuhanyzók, öltözőfülkék is megtalálhatók a bérleményben, amelyek ma már természetesnek tűnnek, ez is bizonyítja, hogy mekkora fejlődésen ment keresztül az elmúlt néhány évben a hazai munkahelyi kultúra, amelyet legjobban az iroda.hu által szervezett Az Év Irodája verseny dokumentál és igazol.

 

SOCIAL BOX