Felszámolják az Európa Center fejlesztőjét

A kormány pénteki rendeletében stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette a sikertelen csődeljárás után tavaly októberben felszámolási eljárás alá került Terra Invest Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt.-t – derül ki a Magyar Közlönyből. A turizmusban és energiaiparban is érdekelt, milliárdos vállalkozó Wicha Józsefhez köthető ingatlanos céget vélhetően azért vette védőszárnyai alá a kormány, mert állami támogatást […]

A kormány pénteki rendeletében stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette a sikertelen csődeljárás után tavaly októberben felszámolási eljárás alá került Terra Invest Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt.-t – derül ki a Magyar Közlönyből.

A turizmusban és energiaiparban is érdekelt, milliárdos vállalkozó Wicha Józsefhez köthető ingatlanos céget vélhetően azért vette védőszárnyai alá a kormány, mert állami támogatást kapott, tulajdonos benne a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Fejlesztési Tőkealapja is. A Terra Invest valósította meg és üzemelteti Budapest IV. kerületében, a Váci út 123. szám alatti Európa Center üzleti és logisztikai parkot.

Az Európa Center a raktar.hu leírása szerint a Terra Invest ZRT. és a Magyar Fejlesztési Bank ZRT. a főváros IV. kerületében, Dunakeszi határán megvalósuló közös fejlesztése egyedülálló kereskedelmi és gyártói övezetként a jövő élet- és munkaterületét hozza létre az M0-ás körgyűrű és az M0-ás (Megyeri)híd közvetlen szomszédságában. A híd közvetlen kapcsolatot teremt észak-buda és észak-pest között.

Az Európa Center területén egy helyen megvalósítható: raktár+üzlet+iroda+üzemcsarnok+műhely+szállás. A széleskörű méretválaszték lehetőséget biztosít a kis- és középvállalkozások letelepülése számára. Ideális hely cégközpontok létrehozására,valamint nagykereskedelmi tevékenység végzésére. Az M0 körgyűrű északi oldalán, közvetlenül az M0 újpesti lehajtója mellett található. Az Európa Center rendelkezik az Ipari Park címmel is.

SOCIAL BOX