Az Ericsson innovációs labort épít Budapesten

Az új technológiai inkubátor laboratórium az infokommunikációs technológiai (IKT) iparág számára olyan fontos témákon dolgozik majd, mint a felhő alapú infrastruktúra, a virtualizáció, az 5G és az IoT (Internet of Things). A nyitott innovációs tér tevékenységei közé tartozik majd a technológiafejlesztés, integráló tevékenységeken keresztül megvalósuló szorosabb együttműködés, közös innováció és prototípusfejlesztés, továbbá bemutatók szervezése az […]

Az új technológiai inkubátor laboratórium az infokommunikációs technológiai (IKT) iparág számára olyan fontos témákon dolgozik majd, mint a felhő alapú infrastruktúra, a virtualizáció, az 5G és az IoT (Internet of Things). A nyitott innovációs tér tevékenységei közé tartozik majd a technológiafejlesztés, integráló tevékenységeken keresztül megvalósuló szorosabb együttműködés, közös innováció és prototípusfejlesztés, továbbá bemutatók szervezése az operátorok és a vállalkozások számára.

Valter D’Avino, az Ericsson nyugat- és közép-európai régiójának vezetője kifejtette, hogy a Garázs első lépésként a felhő alapú infrastruktúrára és a virtualizációra összpontosít majd. Hozzátette: “Úgy gondoljuk, hogy ez a terület átalakítja majd az új szolgáltatások piacra kerülését.” Péceli Gábort, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) rektora hozzátette: “ez az új kezdeményezés eszköz arra, hogy közös tevékenységeinket egy magasabb szinten folytassuk, ahol az iparág kiaknázhatja az eredményeinket és építhet rájuk. Kutatómunkánk ipari alkalmazása inputként szolgálhat az oktatásunk számára, és a mérnökök új generációját vértezheti fel ezzel a naprakész és gyakorlati tudással.”

A rektor hozzátette, hogy a BME már több mint 23 éve együttműködő partnere az Ericssonnak. Chris Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója a közlemény szerint nagyszerű kezdeményezésnek tartja az Ericsson Garázst. Véleménye szerint  “remek hely lesz, ahol valamennyi szereplő összefoghat, együttműködhet egymással és a különböző iparágakon átnyúló innovatív szolgáltatásokkal jelenhet meg a piacon.”

Az Ericsson továbbra is kiemelkedő szerepet szán globális stratégiájában Magyarországnak, illetve Európában második legnagyobb kutató-fejlesztő központjának, amely Budapesten működik. A cég  Magyarországon 1700 embert alkalmaz, amelyből 1200-an kutatás- fejlesztési, 500-an mérnöki szolgáltatási és üzletfejlesztési tevékenységet látnak el. Ebből 100 munkavállaló PhD fokozattal rendelkezik. A szakemberek összesen 550 szabadalmat nyújtottak már be. A magyarországi az Ericsson Európában a második legnagyobb kutató-fejlesztő központja, emellett 2-2 kutatólaboratóriumot finanszíroz a BME-n és az ELTE-n. Az Ericsson Magyarország központja a Petőfi híd budai hídfőjénél a Science Parkban található.

SOCIAL BOX