2015 legnagyobb bizniszei a budapesti irodapiacon

UPC – Haller Gardens 2015 első félévében a legnagyobb irodaházi deal az UPC bérlet a Haller Gardens-ben, amelynek során az IMMOFINANZ 10 éves, határozott időtartamú bérleti szerződést kötött hazánk egyik vezető kábel szolgáltató cégével. Az UPC 5600 négyzetméternyi teret bérel július elsejétől az irodaházban, amelynek kihasználtsági mutatói így jelentős mértékben javultak. Az osztrák IMMOFINANZ tulajdonában […]

UPC – Haller Gardens

2015 első félévében a legnagyobb irodaházi deal az UPC bérlet a Haller Gardens-ben, amelynek során az IMMOFINANZ 10 éves, határozott időtartamú bérleti szerződést kötött hazánk egyik vezető kábel szolgáltató cégével. Az UPC 5600 négyzetméternyi teret bérel július elsejétől az irodaházban, amelynek kihasználtsági mutatói így jelentős mértékben javultak. Az osztrák IMMOFINANZ tulajdonában álló Haller Gardens 2008 nyarán került átadásra a IX. kerület dinamikusan fejlődő üzleti környezetében. Az irodakomplexum több mint 32.000 m2 első osztályú bérbeadó irodaterülettel rendelkezik, ahol az iroda.hu adatai szerint a bérleti díjak 12-13,5 euró/hó/m2 között szóródnak, az üzemeltetési díj 890 forint/hó/m2, a KTSZ (közös területi szorzó) pedig 4,25%.

A tranzakció során a bérlőt a CBRE, a tulajdonost a JLL képviselte. „A UPC teljes körű piaci áttekintés és elemzés után választotta a Haller Gardens irodaházat, ahol költség- és területhatékonyságot szem előtt tartva alakítja ki új budapesti központját. A munkaadói szempontokat is figyelembe véve olyan irodaházat kerestünk, ahol a munkavállalóknak vonzó és modern irodai környezet biztosítható” – mondta Varga Judit, a CBRE irodaügynökségi vezetője. „A Haller Gardens ma csaknem egyedülálló a budapesti irodapiacon abban a tekintetben, hogy nagy egybefüggő irodaterületeinek és kiváló műszaki felszereltségének köszönhetően nagy területigényű bérlők számára is megfelelő lehetőségeket kínál” – tette hozzá Lóska Erika, a JLL iroda-bérbeadási vezetője.

Vision Towers – Provident

A Futureal fejlesztésében megépített 23.500 m2-es Vision Towers nem csak új ikonikus színfoltja a budapesti irodapiacnak és Budapest kereskedelmi ingatlanállományának, hanem sikertörténet is, hiszen a déli és északi tornyát is értékesítették az Erste Ingatlan Alapnak. A csaknem teljesen bérbe adott ingatlanegyüttes egyik szárnyát eleve BTS-típusú fejlesztés során a KPMG bérelte ki hosszú távra, míg a többi szabad területre folyamatosan érkeztek az új bérlők (pl. TEVA), ennek során a Provident Pénzügyi Zrt. 3800 négyzetméternyi irodaterületet vett igénybe. Az iroda.hu adatai alapján a Dózsa György út-Váci út kereszteződésében található irodaházban a bérleti díjak 14-14,55 euró/m2/hó között mozognak, az üzemeltetési díj 3,8 euró/m2/hó, míg a KTSZ kedvező 2,51%-os értéket mutat.

A Provident mostanáig egy belvárosi irodaházban bérelt területet, ezt cserélte fel a kiemelten magas környezetvédelmi minősítésű új székhelyére, amely költséghatékonyabb, gazdaságosabb működést tesz lehetővé a jövőben, és gépjárművel is könnyebben megközelíthető. A vállalat munkatársai véleményét is kikérte a mintegy 3.800 négyzetméternyi irodaház kiválasztásánál. „Kollégáink visszajelzései és elvárásai rendkívül fontos szempontot jelentettek az új székhely kiválasztásánál, hiszen Magyarország legjobb munkahelyeként számunkra elsődleges, hogy munkatársaink szeressenek itt dolgozni” – mondta el korábban Tóth Viktória, a Provident beszerzési és üzemeltetési senior vezetője. 

Liget Center – Heineken

A Városliget mentén a Liget Centerben a Heineken bérelt ki 1800 négyzetméternyi teret áprilistól, hogy ide költöztesse hazai központját, így a felújított első osztályú irodaház 100%-ban megtelt. Az 1948-ban épült bruttó 7168 négyzetméternyi bérbeadható területtel rendelkező műemléket Erick van Egeraat holland építész közreműködésével 2000-ben teljesen felújították. Martin Sabelko, a tranzakcióban közreműködő, tulajdonos CBRE Global Investors Közép- és Kelet Európáért felelős ügyvezető igazgatója így nyilatkozott: “Nagyon örülünk, hogy a Heinekent a Liget Centerben üdvözölhetjük. Az irodaház teljesen megtelt, 100%-osan bérelt, ami úgy érzem, bizonyítja azt, hogy ez egy egyedülálló helyszín, kilátással Budapest legnagyobb parkjára, és egy belső udvarral, amit bérlőink szabadidejükben élvezhetnek.”

SOCIAL BOX