Iroda a Gyűrűk Ura földjén, ahol Szauron és a hobbitok együtt dolgoznak

A The Icehouse az elmúlt három évben villámgyorsan növekedett Új-Zélandon, ráadásul újabb és újabb igények merültek fel, amelyek nagyobb munkahely kialakítására ösztönözték a cég vezetőit. Ennek apropóján kérték fel a Spaceworkot, hogy egy hatékony és inspiráló teret alkossanak rövid határidővel kis költségvetésből. A tervező cég mindenesetre megfelelt a kihívásnak, hiszen egy rugalmas és lendületes coworking […]

A The Icehouse az elmúlt három évben villámgyorsan növekedett Új-Zélandon, ráadásul újabb és újabb igények merültek fel, amelyek nagyobb munkahely kialakítására ösztönözték a cég vezetőit.

Ennek apropóján kérték fel a Spaceworkot, hogy egy hatékony és inspiráló teret alkossanak rövid határidővel kis költségvetésből. A tervező cég mindenesetre megfelelt a kihívásnak, hiszen egy rugalmas és lendületes coworking központot alkotott.

A közösségi terek tervezése a látszat ellenére nagyon is precíz munkát igényel, hiszen a legkülönbözőbb iparágakból érkeznek a dolgozók a legkülönbözőbb igényekkel és személyiség attitűdökkel, vagyis a diverzifikáció, a megfelelő számú és típusú munkaállomás létrehozása igazi művészet.

A hely eredetileg egy 1920-as években épült textilüzem volt, amelynek a struktúrája alkalmassá tette a coworking iroda kialakítását, azonban az elmúlt évszázad nem múlt el nyomtalanul az épület műszaki és esztétikai állapotát tekintve.

Az új igényeknek megfelelően az új helyen több tárgyalótermet, brainstorming zónát és közösségi helyiségeket, csendes tereket és flexibilis munkaállomásokat alakítottak ki. Így aztán számos különböző típusú munkahely jött létre, ahol állva, ülve vagy nyitott terekben meetingelve lehet dolgozni, sőt, a konyha még meg is duplázza azokat a zónákat, ahol munkálkodni lehet.

Az új dizájn a megfelelő inspirációval támogatja a vállalkozói szellemet, és elősegíti a hálózatépítést, illetve megfelelő támogatást biztosít a startupok számára. Az új-zélandi vállalkozásokat úgy is segítették, hogy a bútorok jelentős része helyi mesterek munkája vagy tervei alapján születtek meg.

SOCIAL BOX