Hatalmas üzlet a nyári hőségben! Megvásárolták az AIG ingatlan-divízióját

Az AIG ma bejelentette, hogy a White Star részére értékesítette 100%-os részesedését a korábban AIG/Lincoln néven ismert vegyesvállalatban. Az AIG és a Lincoln Property Company 1997 óta közösen vezették az üzletet, mígnem korábban ez év folyamán az AIG megszerezte a Lincoln Property Company teljes részesedését a Management Társaságban és az ingatlanvagyonban. A White Star-ral való […]

Az AIG ma bejelentette, hogy a White Star részére értékesítette 100%-os részesedését a korábban AIG/Lincoln néven ismert vegyesvállalatban. Az AIG és a Lincoln Property Company 1997 óta közösen vezették az üzletet, mígnem korábban ez év folyamán az AIG megszerezte a Lincoln Property Company teljes részesedését a Management Társaságban és az ingatlanvagyonban. A White Star-ral való ügylet megkötését követően a Management Társaság új nevet is kap: White Star Real Estate LLC lesz az új név. Az AIG megtartja többségi tulajdonát az ingatlanvagyonban és hosszú távú vagyon- és ingatlankezelési megállapodást köt a White Star-ral.

A Management Társaság 1997 óta vezető szerepet tölt be Kelet- és Közép-Európában az ingatlanfejlesztői és ingatlankezelői piacon. A Társaság több mint 50 fejlesztési projekt megvalósítását irányította, a befejezett irodai-, kiskereskedelmi-, logisztikai- és lakó-ingatlanok összterülete meghaladja a 2,5 millió négyzetmétert. Emellett a Management Társaság több mint 1,6 millió négyzetméter intézményi ingatlan üzemeltetését is ellátja ügyfelei számára.

A White Star élén Brian Patterson áll, aki a Management Társaság korábbi ügyvezető partnere volt Lengyelországban és Oroszországban. Az egyes országokban működő irodák vezetői a Management Társaságnál szerzett, átlagosan több mint 15 éves vezetői tapasztalattal rendelkező ügyvezetők maradnak, Neil Veitch, Miroslaw Szydelski, Steven Tichy, Bartosz Prytula és Gárdai János személyében. A White Star folytatja az irodai-, kiskereskedelmi-, logisztikai- és lakó ingatlanok felkutatását és fejlesztését Közép-Kelet Európában. Emellett a White Star tovább erősíti kiemelkedő minőségű ingatlankezelési szolgáltatásait is a fenti piacokon és szektorokban. Az AIG és a White Star további közös beruházásokat és fejlesztéseket tervez megvalósítani Kelet- és Közép-Európában.

A tulajdonszerzésről Kevin Reid, az AIG Európáért felelős ügyvezető igazgatója így nyilatkozott: “Ez a tulajdonváltás lehetővé teszi számunkra, hogy az európai beruházási üzletágunk fejlesztésére koncentráljunk, együttműködve a White Star-ral és más vezető vagyonkezelőkkel.”

„Nagy örömünkre szolgál, hogy az AIG lehetővé tette a menedzsment számára annak a cégnek a megvásárlását, melyet az elmúlt 18 évben az AIG-val közösen építettünk fel. Ezzel biztosíthatjuk a munkatársak megtartását és a szolgáltatásainkban teljes folytonosságot tudunk nyújtani minden ügyfelünknek, beleértve az AIG-t. Miközben továbbra is szorosan együtt fogunk működni az AIG-val, olyan fejlesztési lehetőségeken is fogunk dolgozni más befektető partnerekkel, amely piaci szektorokba az AIG nem kíván belépni.” – mondta Brian Patterson, a White Star alapító tulajdonosa.

Az üzleti tranzakció feltételei nem kerültek közzétételre. 

SOCIAL BOX