A Lonely Planet az ikonikus londoni felhőkarcolóba költözött

A Lonely Planet nem csak nagyszerű és minden részletre kiterjedő útikönyveiről híres, hanem úgy tűnik, hogy jól is tud választani, hiszen új – csaknem 1000 négyzetméteres – irodája London ikonikus épületeinek egyikében, a 240 Blackfriars-ben található. A 19 emeletes, BREEAM Excellent minősítésű irodaház egy köpésre található a Temzétől, és az épületből pazar kilátás nyílik a […]

A Lonely Planet nem csak nagyszerű és minden részletre kiterjedő útikönyveiről híres, hanem úgy tűnik, hogy jól is tud választani, hiszen új – csaknem 1000 négyzetméteres – irodája London ikonikus épületeinek egyikében, a 240 Blackfriars-ben található. A 19 emeletes, BREEAM Excellent minősítésű irodaház egy köpésre található a Temzétől, és az épületből pazar kilátás nyílik a város különböző pontjaira.

A tervező Oktra sem kezdő a szakmában, hiszen számos nagymenő brand munkahelyét tervezte már meg, most pedig a Lonely Planet irodáját rendezték be. Ráadásul világcsúcs közeli eredményt értek el, már ami a rendelkezésre álló időt illeti, hiszen mindössze hat hét alatt készültek el a projekttel.

A vicces és világos interior számos funkciójú teret tartalmaz, mint a könyvtár, az open space, a tárgyaló zóna, a kollaborációs központ és az egyéb informális megbeszélésekre alkalmas közösségi zónák igényes kerámiaburkolatokkal. Az irodaháznak köszönhetően a padlótól a mennyezetig megvilágítja a teret a természetes fény. A bútorok színhasználata pedig a Lonely Planet könnyedségét hivatott szimbolizálni.

SOCIAL BOX