Prágai loft iroda az acélgerendák árnyékában

Az Apiary irodakialakítási munkálatai során megpróbálták megőrizni a korábbi bérlemény eredeti indusztriális karakterét, amely a képek alapján sikerült is. Az ipari adottságokon belül új struktúrákat alakítottak ki, világosan meghatározott installációkat helyeztek el a már meglévő acélszerkezetben. A hatalmas belmagasság lenyűgözi a látogatót, még sem érezzük azt, hogy elvesznénk a térben, hiszen a dizájnelemek és a […]

Az Apiary irodakialakítási munkálatai során megpróbálták megőrizni a korábbi bérlemény eredeti indusztriális karakterét, amely a képek alapján sikerült is. Az ipari adottságokon belül új struktúrákat alakítottak ki, világosan meghatározott installációkat helyeztek el a már meglévő acélszerkezetben. A hatalmas belmagasság lenyűgözi a látogatót, még sem érezzük azt, hogy elvesznénk a térben, hiszen a dizájnelemek és a lakberendezési tárgyak, bútorok ellenpontozzák az ipari méreteket.

A munkahely két fő egységre különül, amelyet könnyen meghatározott az az adottság, hogy elegáns lépcsősorral összekötött két szint állt a rendelkezésükre. A sötétebb első szinten értelemszerűen a rekreációs helyiségek és a szolgáltatások lettek kialakítva, itt található az étkező is, míg a világosabb 2. szinten a munkaállomások találhatók. Az acélelemek fehérre lettek festve, míg a műszaki berendezések megtartották eredeti adottságaikat. A padlózat ipari cementhomokból és olajozott vörösfenyő padlóból áll, mindemellett az anyaghasználat hangsúlyozza a hely szellemét, azaz az ipari és az organikus stílus elegye különleges hatást biztosít.

SOCIAL BOX