Megnyílt az UNICEF globális szolgáltatóközpontja Budapesten

Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára az ünnepélyes megnyitón elmondta: a budapesti központból fogják támogatni, kiszolgálni az ENSZ gyermekvédelmi programjait világszerte. A központ a pénzügyi, humán és informatikai hátteret biztosítja a programokhoz. Magyarország komoly nemzetközi versenyben kapta meg a lehetőséget, hogy otthont adjon az UNICEF szolgáltató központjának. Ennek érdekében összefogott többek között a […]

Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára az ünnepélyes megnyitón elmondta: a budapesti központból fogják támogatni, kiszolgálni az ENSZ gyermekvédelmi programjait világszerte. A központ a pénzügyi, humán és informatikai hátteret biztosítja a programokhoz.

Magyarország komoly nemzetközi versenyben kapta meg a lehetőséget, hogy otthont adjon az UNICEF szolgáltató központjának. Ennek érdekében összefogott többek között a Külgazdasági és Külügyminisztérium, a Miniszterelnökség, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzetgazdasági Minisztérium, továbbá több másik magyar intézmény – mondta az államtitkár.

Magyarországon már mintegy száz nemzetközi szolgáltatóközpont működik, ahol 35 ezer ember talál munkát. Ennek nagy jelentősége van a többdiplomás, több nyelvet beszélő munkaerő itthon tartásában. A külügyi államtitkár megjegyezte: a tárca 2010 óta 30 millió dollárt fordított a gyermekek jogait védő programokra világszerte.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a megnyitón azt emelte ki, hogy a magyar kormánynak rendkívül fontos a gyermekek jogainak, érdekeinek védelme, ebben pedig élen jár az UNICEF. Az ENSZ-gyermekalappal való együttműködésnek új lendület adhat a központ megnyitása.

Mark Beatty, a UNICEF-központ igazgatója a megnyitón elmondta: hosszas vizsgálódás után választották Budapestet. A központ feladata az lesz, hogy minél hatékonyabbá tegye a nehéz helyzetű gyermekeket célzó programokat. A magyar főváros ideális helyszín lesz, ezt sok másik idetelepült szolgáltatóközpont is igazolja. A budapesti központnak több mint 300 munkatársa lesz, közülük 250 helyi munkaerő. Teljes működőképességét 2016 végére éri el. A magyar kormány 15 éven át térítésmentesen biztosítja a Budapest belvárosában lévő több ezer négyzetméteres irodaépületet a központ számára.

SOCIAL BOX