Az irodapiac jelentős szereplője lett a HB Reavis

A vállalat rekord mértékű bérbeadási tevékenységének, valamint fejlesztési stratégiájának köszönhetően 139%-kal nőtt a nettó nyereség, a 2014. június 30-i 41,7 millió eurós szintről 99,8 millió euróra emelkedett, mindeközben 11,6%-kal nőtt az eszközállomány nettó értéke. A vállalat rekord mértékű bérbeadási eredményt ért el, a Csoport összesen több, mint 77.300 m2 bruttó bérbeadható területre kötött szerződést, különös tekintettel […]

A vállalat rekord mértékű bérbeadási tevékenységének, valamint fejlesztési stratégiájának köszönhetően 139%-kal nőtt a nettó nyereség, a 2014. június 30-i 41,7 millió eurós szintről 99,8 millió euróra emelkedett, mindeközben 11,6%-kal nőtt az eszközállomány nettó értéke. A vállalat rekord mértékű bérbeadási eredményt ért el, a Csoport összesen több, mint 77.300 m2 bruttó bérbeadható területre kötött szerződést, különös tekintettel a magas bérleti mutatókkal jellemezhető varsói, pozsonyi és budapesti piacokra. Két iroda beruházás valósult meg, Varsóban (Postępu 14) és Prágában (Metronom BC) összesen mintegy 69.000 négyzetméternyi bérbeadható területtel.

A 2015. június 30-i állapot szerint jelenleg 9 fejlesztés áll kivitelezés alatt, mellyel négy országban, összesen több mint 198.000 négyzetméternyi bérbeadható terület kerül kialakításra. Varsóban a Gdański Business Center C és D épülete, valamint a West Station Business Center, Pozsonyban a Twin City A, B és C épülete, Londonban a 33 Central és a 20 Farringdon Street, valamint a cseh Hradec Kralovéban az Aupark Shopping Center fejlesztése folyik.

 „Változatlanul a magasabb hozzáadott értékű termékeinket díjazó nagy piacokra összpontosítunk. Összeurópai jelenlétünket tovább növeltük az Egyesült Királyságban és Lengyelországban, ahol a folyamatban lévő beruházásaink az összes épülő beruházás értékének kétharmadát teszik ki. A Csoport adózás előtti eredményének háromnegyede Szlovákián kívüli fejlesztési tevékenységekből származott. Termékeink kimagasló minőségének köszönhetően újabb rekordévet könyvelhettünk el több város ingatlanpiacán új bérleti szerződéseink számát tekintve” – nyilatkozta Pavel Trenka, a HB Reavis Csoport vezérigazgatója.

„Fejlesztési portfoliónk értéke az utóbbi kettő és fél évben csaknem 35%-os éves növekedést mutat, azaz mérlegünk a fejlesztések irányába tolódott el, és ez nagyban hozzájárul egyre jobb pénzügyi teljesítményünkhöz. Tőkeszerkezetünk folyamatos optimalizálása, finanszírozási forrásaink diverzifikálása, valamint az összteljesítmény javulása irányította azt a folyamatot, amelynek eredményeként 2015 első félévében 10%-os megtérülést biztosíthattunk részvényeseink számára” – emelte ki Marian Herman, a HB Reavis Csoport gazdasági vezérigazgató-helyettese.

A HB Reavis Csoport arra törekszik, hogy továbbra is folytatni tudja sikeres üzleti stratégiáját, melynek középpontjában a szlovákiai, lengyelországi, csehországi és magyarországi jelenlét erősítése, illetve tevékenységének bővítése áll az új, törökországi piacon. A HB Reavis az egyetlen kelet-közép-európai fejlesztő, amely sikeres beruházásokkal debütált a brit piacon, ahol jelenleg is két projekt, a 33 Central és a 20 Farringdon Street kivitelezése van folyamatban. A HB Reavis Csoport erős pozícióját igazolja a Property EU által összeállított éves rangsor is, melyben a HB Reavis Európa 10 legnagyobb fejlesztőjének egyikeként szerepel.

SOCIAL BOX