Magyar Befektetési és Kereskedelmi Központ nyílt Milánóban

A külgazdasági és külügyminiszter szerdán nyitotta meg a Magyar Befektetési és Kereskedelmi Központot az észak-olaszországi városban. Szijjártó Péter szerint a térségben a magyar export tekintetében négy terület, a prémium kategóriás élelmiszerek, az infokommunikációs technológiák, az autóipar, és a gépgyártás a legperspektivikusabb.     Beszámolt arról is, hogy szerdai tárgyalásainak eredményeképpen egy autó- és egy építőipari céggel is […]

A külgazdasági és külügyminiszter szerdán nyitotta meg a Magyar Befektetési és Kereskedelmi Központot az észak-olaszországi városban. Szijjártó Péter szerint a térségben a magyar export tekintetében négy terület, a prémium kategóriás élelmiszerek, az infokommunikációs technológiák, az autóipar, és a gépgyártás a legperspektivikusabb.     Beszámolt arról is, hogy szerdai tárgyalásainak eredményeképpen egy autó- és egy építőipari céggel is meg tudtak állapodni magyarországi beruházásról.

A két cég összesen 11 milliárd forintnyi beruházást hoz Magyarországra, 200 új munkahelyet teremtve első körben. Szijjártó Péter rámutatott: a magyar külgazdasági teljesítmény szempontjából kiemelt jelentősége van annak, hogy a tradicionális európai uniós partnerekkel Magyarország miként tudja egyre hatékonyabbá tenni a gazdasági és kereskedelmi együttműködését.    

Olaszország Magyarország egyik legfontosabb kereskedelmi partnere, a hatodik legnagyobb kereskedelmi forgalmat Magyarország Olaszországgal bonyolítja le. 2014-ben 7,5 milliárd euró volt a kereskedelmi forgalom, ami az idei első nyolc hónapban 7,3 százalékkal nőtt úgy, hogy az export 10 százalékos növekedést követően augusztus végére megközelítette a 3 milliárd eurót. Észak-Olaszországban Lombardia régió Magyarország meghatározó partnere. Itt állítják elő az olasz GDP 22 százalékát, ráadásul az itteni ipari hagyományok és a földrajzi közelség Magyarország természetes partneréré teszi Lombardiát.

SOCIAL BOX