Fantasztikus mezőny alakul Az Év irodája versenyen

Idén is nagyon izgalmas mezőny alakul Az Év Irodája verseny hét kategóriájában, a címadó versenyben az elmúlt évekhez hasonlóan roppant nívós irodák mutatkoznak be. Külön öröm, hogy immár nem csak Budapestről érkeznek a pályázók, hanem a vidéki nagyvárosokban – Székesfehérváron, Debrecenben és Pécsett – is színvonalas és ötletes munkahelyeket formálnak a tervezők és a cégek, […]

Idén is nagyon izgalmas mezőny alakul Az Év Irodája verseny hét kategóriájában, a címadó versenyben az elmúlt évekhez hasonlóan roppant nívós irodák mutatkoznak be. Külön öröm, hogy immár nem csak Budapestről érkeznek a pályázók, hanem a vidéki nagyvárosokban – Székesfehérváron, Debrecenben és Pécsett – is színvonalas és ötletes munkahelyeket formálnak a tervezők és a cégek, sőt, még Kiskunfélegyházáról is pályázott egy autósiskola egészen különleges dizájnnal.

A már ismert tervezők és kivitelezők mellett új nevek is felbukkannak, ami jól jelzi, hogy ez az újdonsült iparág, vagyis az irodakultúra kezdi kinőni magát, és iskoláit kijárva immár egyetemi tanulmányokat folytat. Viccet félretéve ez a sokszínűség nagyon pozitív tendencia, hiszen az iroda.hu csoport éppen azzal a szándékkal hozta létre a versenyt, hogy a munkakultúra fejlődését nyomon kövesse és reflektorfénybe állítsa ország-világ előtt. De már nem a fejlődést kell bemutatniuk a szervezőknek, hanem a kész eredményeket, hiszen az elmúlt egy-két évben létrejöttek olyan hazai etalonok, példák, amelyek azt bizonyítják, hogy immár nem kell a nyugati mintákat másolnunk.

Szóval mi is tudunk olyat, mint New Yorkban, San Franciscóban, Párizsban vagy éppen Londonban. Nem egyszer fordult elő olyan eset, hogy egy nemzetközi cég a hazai irodája kialakításakor bizonyos szintig szabad kezet adott a helyi munkatársaknak és tervezőknek, majd a központban elámultak a magyar irodájuk tervezési színvonalán. Ez az irány, az utat már kitaposták, már csak szélesíteni, színesíteni és még egyedibbé kell tenni.

A legkülönbözőbb profilú cégek irodái mutatkoznak be idén, vagyis nem csak a startupok és a reklámiparban, kommunikációban érdekelt vállalkozások eredeti munkahelyeit ismerhetjük meg, hanem többek között az ingatlanszektor legkülönbözőbb területein dolgozó cégek, valamint az online kereskedelemben és az SSC-iparban érdekelt vállalatok is megtalálhatók a mezőnyben. A helyszínek is változatosak, hiszen budapesti irodaházakban, belvárosi bérházban vagy vidéki régi laktanyákban egyaránt dolgoznak a pályázók, de egy autósiskolát és egy bankfiókot is a mezőny tagjai között üdvözölhetünk.

Természetesen figyelnünk kell a verseny többi kategóriájára is, hiszen Az Év Irodaháza Bérlői díjra emblematikus irodaházakat jelöltek, amelyek valóban a hazai ingatlanszektor krémjét alkotják. A tervezett ingatlanfejlesztések és projektek szintén izgalmas épületekkel bővíthetik az épített környezetünket; Az Év legzöldebb Projektje díj kapcsán nívós ingatlanokat ismerhetünk meg, legyen az irodaház vagy éppen logisztikai park; Az Év Üzemeltető Cége kategória indulói pedig jelzik, hogy a hazai ingatlankezelési piac világszínvonalú teljesítményre képes. És ezzel még nincs vége: december 7-ig újabb versenyzőket várnak a szervezők.

Itt nézhetjük meg az idei verseny résztvevőit és itt nevezhetünk.

SOCIAL BOX