Ilyen lett a Dropbox irodája New Yorkban

A STUDIOS tervezte a felhőalkalmazásra szakosodott Dropbox új irodáját New Yorkban, amely egy újabb lépés a cég fejlődési pályáján. A statisztikák szerint a vállalkozás 2007-es alapítása óta ma már több mint 350 millió felhasználó alkalmazza a szolgáltatásaikat. A központjuk San Franciscóban található, és most átruccantak egy iroda erejéig a keleti partra is, ahol egy kompakt […]

A STUDIOS tervezte a felhőalkalmazásra szakosodott Dropbox új irodáját New Yorkban, amely egy újabb lépés a cég fejlődési pályáján. A statisztikák szerint a vállalkozás 2007-es alapítása óta ma már több mint 350 millió felhasználó alkalmazza a szolgáltatásaikat. A központjuk San Franciscóban található, és most átruccantak egy iroda erejéig a keleti partra is, ahol egy kompakt kis munkahelyet alkottak a Union Square közelében.

Az új iroda a közösségi tereket hangsúlyozza, miközben rugalmas és könnyen újrakonfigurálható munkazónákat hoztak létre. Előtérbe kerülnek az interaktív tevékenységek, a munkatársak könnyen megoszthatják az ötleteiket, spontán meetingeket bonyolíthatnak le. A nagyteres koncepció ellensúlyaként konferenciatermeket különítettek el, amelyek a transzparencia jegyében üvegfalakkal vannak elszeparálva.

A szűk és hosszú tér gerincében helyezkednek el a szénfeketére pingált pillérek, amelyek köré rendeződnek a konferenciatermek, a recepció és a kávézó-étkező. A tervezők célja volt, hogy az épület belsőépítészeti adottságait kiemeljék, és így hamisítatlan manhattani esztétikát jelenítsenek meg. A nyers téglafalak, a fapadlók és a szénfekete ablakkeretek felújítva patinás díszleteket biztosítanak, miközben a nyitott mennyezetek a loftstílust erősítik.

SOCIAL BOX