A Munka törvénykönyv szabályozná az otthoni munkavégzést Magyarországon

A munkaidőt és az adózást érintő szabályozásokra, valamint a részben az irodában, részben távolról elvégzett feladatokra vonatkozó pontosításokra még várnunk kell. A folyamat azonban viszonylag lassú, hiszen nem törvénymódosításról, hanem egészen új pontok megfogalmazásáról is beszélünk. Bár a törvény jelenleg is szabályozza a távmunka feltételeit, de csak a kizárólag otthonról dolgozó munkatársak esetén jelent irányelvet. […]

A munkaidőt és az adózást érintő szabályozásokra, valamint a részben az irodában, részben távolról elvégzett feladatokra vonatkozó pontosításokra még várnunk kell. A folyamat azonban viszonylag lassú, hiszen nem törvénymódosításról, hanem egészen új pontok megfogalmazásáról is beszélünk.

Bár a törvény jelenleg is szabályozza a távmunka feltételeit, de csak a kizárólag otthonról dolgozó munkatársak esetén jelent irányelvet. A részben home office, részben irodai munka mellett döntő vállalatok számára nem jelent irányelvet, pedig jelen helyzetben emellett döntött a vállalatok többsége.

Az adójogi változások is pontosításra várnak még. Az irodában vagy a munkavégzés helyén ugyanis a munkáltatók adómentesen biztosíthatnak olyan eszközöket és körülményeket, mint a fűtés vagy az internet, a munkavállalók otthonában azonban még szabályozásra vár ez a témakör.

A törvény pontosításáig kíváncsiak vagyunk a véleményetekre. Írjátok meg kommentben, hogy mit tapasztaltatok az elmúlt hónapokban és mi lenne a legjobb megoldás!

 

SOCIAL BOX