Jól megy a CBRE új üzletágának

2015-ben a CBRE új megbízásai között szerepelt az Atenor Group által tulajdonol Váci Greens C épület és az IDI Gazeley tulajdonában álló M0 Central Business Park logisztikai központ üzemeltetése, ezzel több mint 50 ezer négyzetméterrel nőtt a menedzselt ingatlanállomány. „Az Asset Services üzletág legnagyobb erőssége az ügyfelekkel napi kapcsolatot ápoló, szakértői csapat és az a […]

2015-ben a CBRE új megbízásai között szerepelt az Atenor Group által tulajdonol Váci Greens C épület és az IDI Gazeley tulajdonában álló M0 Central Business Park logisztikai központ üzemeltetése, ezzel több mint 50 ezer négyzetméterrel nőtt a menedzselt ingatlanállomány.

„Az Asset Services üzletág legnagyobb erőssége az ügyfelekkel napi kapcsolatot ápoló, szakértői csapat és az a globális tudásbázis, amit a világ vezető ingatlan-tanácsadója biztosít. Erre a globális háttérre támaszkodva az ingatlankezelésen túlmutató, integrált (pl. könyveléssel egybekötött) szolgáltatásokat kínálunk az ingatlan tulajdonosainak és vagyonkezelőinek, ami a kereskedelmi ingatlanok értékét egységes – az üzemeltetés, a bérbeadás, a marketing és a befektetési szolgáltatások teljes skáláját felölelő – megközelítéssel maximalizálja” – mondta Kákosy Zsolt MRICS, a CBRE ingatlanvagyon-kezelési üzletágának vezetője.

Vásárlói igények és fenntarthatóság

A CBRE által üzemeltetett ingatlanok között többen is megfelelnek a szigorú nemzetközi normáknak, például a Váci Greens C épülete BREEAM „kitűnő” minősítéssel rendelkezik, illetve a CBRE maga is a fenntarthatósági szempontoknak megfelelően üzemelteti az épületeket és BREEAM – in management tanúsítvánnyal rendelkezik.

Az üzletközpontok üzemeltetőjeként a CBRE hazai és nemzetközi szaktudását kamatoztatva kiemelt figyelmet fordít a vásárlói igények kielégítésére, a változó fogyasztói szokásoknak megfelelően. A Pólus megújulása a CBRE sikertörténete is, amelyet nemcsak a növekvő mutatók igazolnak, hanem a vásárlóktól és az új, nemzetközi bérlőktől kapott visszajelzések is: a látogatószám 6%-kal, míg a bérlői forgalom 15%-kal nőtt a korábbi időszakhoz képest – a vasárnapi zárva tartás ellenére is.

2015-ben közel 20 bérlő hosszabbította meg bérleti szerződét és több mint 16 új üzlet nyílt, többek között az innovatív stripmall koncepció keretében. A Campona Bevásárlóközpontban szintén nő a forgalom és a bérbe adottság is – hasonlóan az CBRE ingatlanportfoliójának többi épületéhez, hiszen az Andrássy Palace és a Liget Center is ma már 100%-os kihasználtsággal működik.

A CBRE üzemeltetési sikereit zsűri is megerősítette: az Év Irodája megmérettetésen 2015-ben a CBRE nyerte el „az Év Property Management Cége” különdíját.

SOCIAL BOX