Jelentősen bővült a FAO budapesti szolgáltatóközpontja

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) Közös Szolgáltató Központ 2008 óta működik a szaktárca épületében, büszkék arra, hogy méltó helyet biztosíthatnak Budapesten a FAO hivatalainak, a közös szolgáltató központnak, valamint az európai és közép-ázsiai regionális hivatalnak. A közös szolgáltató központ az elmúlt időszakban dinamikusan fejlődött, az iroda alkalmazottainak száma közel kétszeresére nőtt. Jelenleg 45 […]

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) Közös Szolgáltató Központ 2008 óta működik a szaktárca épületében, büszkék arra, hogy méltó helyet biztosíthatnak Budapesten a FAO hivatalainak, a közös szolgáltató központnak, valamint az európai és közép-ázsiai regionális hivatalnak. A közös szolgáltató központ az elmúlt időszakban dinamikusan fejlődött, az iroda alkalmazottainak száma közel kétszeresére nőtt.

Jelenleg 45 új alkalmazott felvételére van lehetőség, azonban perspektivikusan – a FAO SSC szükségletei szerint – további 25 fős bővítés is lehet – mondta az MTI-nek Fazekas Sándor miniszter. A szolgáltató központban jelenleg mintegy 125-en dolgoznak. A felújítás és a bebútorozás költsége mintegy 380 millió forint, amit a magyar kormány finanszírozott. 

A budapesti FAO hivatalokban mintegy 200 alkalmazott dolgozik, akiknek több mint a fele magyar. A miniszter szerint a fiatal magyar munkavállalók számára kivételes lehetőség, hogy Magyarországon, egy rangos nemzetközi szervezetnél, az ENSZ kötelékében dolgozhatnak, úgy szerezhetnek nemzetközi tapasztalatokat, hogy közben Magyarországon élnek.

Vladimir Rakhmanin, a FAO európai és közép-ázsiai vezetője felidézte: évekkel ezelőtt Magyarország kezdeményezte az élelmezési világnap megtartását, méghozzá október 16-án, azon a napon, amelyen a FAO-t alapították 1945-ben. Hozzátette, a FAO központjában büszkén állítottak ki egy darabka magyar földet, elismerve ezzel Magyarország rangját a mezőgazdasági tudás és szakértelem területén.

Kitért arra is, a magyar kormány a FAO-val együttműködve minden évben agrártudományi tanulmányokat folytató diákokat fogad a világ különböző tájairól, ezáltal hozzájárul más országok, más kontinensek fenntartható mezőgazdaságának fejlesztéséhez. Beszélt arról is, hogy Magyarország mindig támogatta a FAO globális kezdeményezéseit, tanácsokat adott kialakításukhoz, példaként említette a családi gazdálkodást, a talaj és a hüvelyesek nemzetközi évét. 

SOCIAL BOX