Eladták a Váci Corner Offices irodaházat

A HB Reavis első magyarországi ingatlanfejlesztését, a Váci úti irodafolyosó szívében elhelyezkedő prémium kategóriás irodaházat a Zeus Capital Management által képviselt befektetői csoport vásárolta meg. Az ügylet a 2016-os év első nagyszabású irodaház tranzakciója a hazai piacon, mely a HB Reavis sikeres hazai jelenlétében is fontos mérföldkövet jelent.  Az irodaház a Zeus Capital Management első […]

A HB Reavis első magyarországi ingatlanfejlesztését, a Váci úti irodafolyosó szívében elhelyezkedő prémium kategóriás irodaházat a Zeus Capital Management által képviselt befektetői csoport vásárolta meg. Az ügylet a 2016-os év első nagyszabású irodaház tranzakciója a hazai piacon, mely a HB Reavis sikeres hazai jelenlétében is fontos mérföldkövet jelent.  Az irodaház a Zeus Capital Management első magyarországi akvizíciója, amely része a cég Közép-Kelet- és Délkelet-Európára összpontosító kereskedelmi ingatlanbefektetési stratégiájának.

A 2014-ben átadott Váci Corner irodaházban mintegy 21 150 négyzetméter irodaterület áll a bérlők rendelkezésére.  A „kiváló” BREEAM fenntarthatósági minősítéssel rendelkező épület kialakítása nemcsak a hatékony munkavégzést segíti elő, hanem vonzó munkakörnyezetet is kínál. A bérlők elégedettségét kiválóan mutatja a közelmúltban elnyert rangos „Az Év Irodaháza Bérlői Díj”, amelyet az iroda.hu portál gáláján kapott a Váci Corner. A szakmai és bérlői elismerések mellett az épület kiválóságát a HB Reavis védjegyévé vált magas minőségű anyagok felhasználása és a fenntartható megoldások alkalmazása jellemzi.

Az épület rövid időn belül bérlőkre talált, és a tavalyi év végére elérte a csaknem 100%-os bérbeadottsági szintet. Az irodaház bérlői összetételét olyan neves nemzetközi és hazai nagyvállalatok alkotják, mint az MVM Csoport három leányvállalata, a CRH Hungary, a Sony Europe, a Mylan, az Intrum Justitia, valamint az Asseco csoporthoz tartozó Az épület  GlobeNet és a Statlogics. Ezen bérlők mellett, a Váci Corner fejlesztője, a HB Reavis is az épületbe helyezte át székhelyét.

„A Váci Corner Offices megvásárlása tökéletesen illeszkedik a Közép-Kelet és Délkelet-Európára összpontosító legújabb beruházási stratégiánkhoz. Nagy öröm számunkra, hogy a budapesti ingatlanpiacon megvalósuló első tranzakciónk keretében rögtön egy prémium kategóriás irodaépületet szereztünk meg az ígéretes Váci úti irodafolyosón. A Váci Corner ideális épület ahhoz, hogy az ingatlanpiaci fellendülésből profitáljon, ezért biztosak vagyunk abban, hogy befektetőink számára is kiemelkedő eredményeket hoz majd” – emelte ki Lila Pateraki, a Zeus Capital Management befektetési igazgatója.

„A Váci Corner Offices egy kitűnő bérlői körrel rendelkező, magas színvonalú irodafejlesztés. Mindkét tényező hozzájárult ahhoz, hogy rekordidő alatt zárult az ügylet. Az irodaház iránt a nemzetközi és a hazai befektetők részéről egyaránt nagy érdeklődést tapasztaltunk, a folyamat végén pedig örömmel értékesítettük az ingatlant a Zeus Capital Managementnek. Büszkék vagyunk arra is, hogy az általunk felépített irodaház új külföldi tőkét vonzott a budapesti ingatlanpiacra.

Ami a jövőre vonatkozó terveinket illeti, jelenleg egy 130 000 négyzetmétert meghaladó projekt fejlesztését kezdjük meg Budapesten, amellyel új fejezetet kívánunk nyitni a nagyléptékű kereskedelmi ingatlanfejlesztés terén” – mondta Marian Herman, a HB Reavis pénzügyi igazgatója.

A tranzakcióban a CBRE Magyarország tanácsadóként, az UniCredit Magyarország pedig finanszírozóként vett részt. „A CBRE magyarországi irodája örömmel működött közre a Váci Corner Offices eladásában, amely az idei év legnagyobb irodapiaci tranzakciójaként újabb befektetőt vonzott Budapestre. Ez az ügylet tovább erősíti Budapest piaci pozícióját, amely egyre vonzóbb befektetési célpont a fővárosok körében” – tette hozzá Tim O’Sullivan, a CBRE Magyarország befektetési igazgatója.

“Örömünkre szolgál, hogy partnerek lehettünk ebben a tranzakcióban. Amikor egy projekt finanszírozása mellett döntünk, mindig a hosszú távú fenntarthatóságot tartjuk szem előtt. A Váci Corner irodaház kiváló megközelíthetősége és bérlői összetétele, környezettudatos építészete valamint a tranzakcióban résztvevő felek professzionalizmusa mind nagyban hozzájárult a projekt támogatásához” – mondta Pető Gábor, az UniCredit Bank Magyarország ingatlanfinanszírozási igazgatója.

 

SOCIAL BOX