Az Airbnb legújabb irodája igazi brazil kavalkád

A munkakörnyezet tervezésében és kivitelezésében az MM18 Arquitetura stúdió volt a cég segítségére, melyben a különböző méretű és funkciójú terek adják meg a hely igazi különlegességét.  A hatékonyságnövelés érdekében külön helyiségek használhatók a privát megbeszélésekre, a nagyobb tárgyalásokra és a közösségi terekre is, minden munkatárs megtalálja a neki leginkább kedvező megoldást. Ez a megközelítés pozitívan ösztönzi a dolgozókat, a változatos […]

A munkakörnyezet tervezésében és kivitelezésében az MM18 Arquitetura stúdió volt a cég segítségére, melyben a különböző méretű és funkciójú terek adják meg a hely igazi különlegességét.  A hatékonyságnövelés érdekében külön helyiségek használhatók a privát megbeszélésekre, a nagyobb tárgyalásokra és a közösségi terekre is, minden munkatárs megtalálja a neki leginkább kedvező megoldást. Ez a megközelítés pozitívan ösztönzi a dolgozókat, a változatos környezet egyik alapelgondolása pedig abból fakad, hogy tetszés szerint mindenkinek legyen lehetősége a helyváltoztatásra.

Az irodának fontos volt, hogy mindenképpen egy helyi dizájnercsapat tervezze meg a környezetet, valamint hogy a brazil látvány- és formavilág, a kultúra és a történelem is valamilyen formában megjelenjen a terekben. A legnagyobb teret konyha keretezi, ahol a padokat és a székeket Burle Marx, brazil tájépítész munkája inspirálta. Ez egyrészről egyfajta tisztelgés a munkája előtt, másrészről pedig egy olyan funkcionális teret használhatnak a munkatársak, ahol lehetőségük nyílik nagyobb összejövetelekre vagy brainstormingokra. Az, hogy a konyha kiemelt szerepet kapott a társalgóban, sokoldalú hellyé varázsolta a teret: alkalmas étkezőnek, meeting helyszínnek, worksop előadóhelynek és céges rendezvények helyszínéül is.

Az alkotók a berendezésnél is ügyeltek a variálhatóságra. A bútorok többsége mozdítható, hogy ezzel is szabad kezet adjanak a dolgozóknak, rendezzék be otthonosan, ízlésük szerint környezetüket. Az automatizált redőnyökkel és a variálható világítással is különböző hangulatokat és látványt lehet elérni az irodán belül. A belső dizájn elemeinek megtervezésekor fontos szerepet játszott a természet megjelenése és a természetes anyagok: például a fa tartógerendákat sem rejtették el, és a dolgozósarkokat is rattan bútorok alkotják. Természetesen a növények elmaradhatatlan elemei a tereknek, ahogyan az autentikus mintázatú szövetek is. 

SOCIAL BOX