A K&H lett Magyarország legjobb bankja

A Euromoney pénzügyi magazin Euromoney Kiválósági Díjat idén 25. alkalommal ítélték oda a pénzügyi szektor legkiemelkedőbb tagjainak, a versenyben több mint 1000 bank vett részt. A díjazottak kiválasztásakor azok a pénzintézetek kerültek fókuszba, amelyek tevékenységi területeiken és szolgáltatásaikban az ügyfelek igényeit, illetve a piaci és a szabályozási környezet feltételeit szem előtt tartva világszinten kiemelkedő teljesítményt […]

A Euromoney pénzügyi magazin Euromoney Kiválósági Díjat idén 25. alkalommal ítélték oda a pénzügyi szektor legkiemelkedőbb tagjainak, a versenyben több mint 1000 bank vett részt. A díjazottak kiválasztásakor azok a pénzintézetek kerültek fókuszba, amelyek tevékenységi területeiken és szolgáltatásaikban az ügyfelek igényeit, illetve a piaci és a szabályozási környezet feltételeit szem előtt tartva világszinten kiemelkedő teljesítményt nyújtanak.

A közleményben Hendrik Scheerlinck, a K&H Bank vezérigazgatója kiemelte: a bank növekedési stratégiája évek óta változatlan, céljuk a hosszú távú partneri kapcsolatok, a bankbiztosítási modell és a gyors és egyszerű folyamatok működtetése. A díj harmadszori elnyerése visszaigazolása az ügyfélközpontú gondolkodásnak, amivel a háztartások, a kisvállalkozások, a vállalatok és az önkormányzatok finanszírozásában egyaránt az ügyfelek elvárásainak kívánnak megfelelni – tette hozzá.

A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, több mint 4000 munkavállalót foglalkoztat, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfele van. A K&H Bank saját tőkéje 234 milliárd forint, mérlegfőösszege 2568 milliárd forint volt 2016. március 31-én, az idén az első negyedévben 9,3 milliárd forint adózott eredményt ért el a konszolidált, nemzetközi számviteli elvek (IFRS) alapján kimutatott adatok szerint.

A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2016. március 31-én a magyar állam által kibocsátott instrumentumok 880 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A csoport 2015-ben 55 milliárd forint, az elmúlt 5 évben összesen 239 milliárd forint adó és járulék megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

SOCIAL BOX