Folytatódik az invázió! Az Y-generáció legújabb globális központjai Magyarországon

Flowserve Corporation – Debrecen Az amerikai Flowserve Corporation zöldmezős beruházással globális szolgáltató központot hoz létre Debrecenben, amellyel 404 új munkahelyet teremt; a cég 4,3 milliárd forint értékű beruházáshoz 1,5 milliárd forint támogatást kap a költségvetésből. A Flowserve több mint 50 országban van jelen és 18 ezer munkatársat foglalkoztat, a debreceni központ a pénzügyi szolgáltatási funkciókat […]

Flowserve Corporation – Debrecen

Az amerikai Flowserve Corporation zöldmezős beruházással globális szolgáltató központot hoz létre Debrecenben, amellyel 404 új munkahelyet teremt; a cég 4,3 milliárd forint értékű beruházáshoz 1,5 milliárd forint támogatást kap a költségvetésből. A Flowserve több mint 50 országban van jelen és 18 ezer munkatársat foglalkoztat, a debreceni központ a pénzügyi szolgáltatási funkciókat látja majd el. A texasi székhelyű multinacionális vállalat ipari berendezések tervezésével és gyártásával foglalkozik, szivattyúkat, szelepeket, mechanikai tömítéseket gyárt többek között az olaj-, gáz- és vegyipar számára, ügyfélkörében több mint tízezer cég van. A szolgáltató központot 3-5 év alatt fejlesztik fel, tíz nyelven, húsz országnak nyújt majd könyvelői és pénzügyi szolgáltatásokat.

CRH – Budapest

A CRH csoport, a világ egyik vezető építőipari vállalata nemrég nyitotta meg új üzleti szolgáltató központját Budapesten a Váci Corner Offices irodaházban. A központ pénzügyi és kereskedelmi adminisztrációs szolgáltatást nyújt a CRH Észak Duna Régiónak, amelyhez Ausztria, Magyarország és Szlovákia tartozik. A cégcsoport azért választotta Budapestet, mert a magyar főváros nemzetközi szinten is elismert és vonzó helyszín a szolgáltató szektor számára. A város kiváló infrastruktúrával, elérhető árú irodaterületekkel és magasan képzett munkaerővel rendelkezik. A vállalatcsoport 89 ezer munkavállalót foglalkoztat 3900 helyszínen 31 országban. A legnagyobb építőanyag gyártó Észak-Amerikában, világszerte pedig a második. Fortune 500-as vállalatként jelen van a Londoni és a Dublini Értéktőzsdén, és rendszeresen szerepel az FTSE 100 és ISEQ 20 listákon.

IBM

Az IBM 3,2 milliárd forintból bővíti székesfehérvári IT-szolgáltató központját, ehhez a kormány 1,1 milliárd forintot biztosít. Ezzel 410 új munkahely jön létre. A cég információtechnológiai, beszerzési, labor- és oktatási szolgáltatásokat nyújt majd több mint 300 nyugat-európai cégnek. Az ehhez szükséges új munkaerő 40 százalékát diplomások teszik ki. Az IBM fejlesztése tovább erősíti a hazai infokommunikációs és távközlési (IKT) szektort, amelyben jelenleg 196 ezren dolgoznak.

IT Service – Pécs

A Pécsen 2012 óta jelen levő IT Services Hungary (ITSH) német és angol nyelven beszélő, informatikai tapasztalattal rendelkező munkavállalókkal bővítik a foglalkoztatottak létszámát. Eddig a Nagy Lajos király úton lévő irodaház felét bérelték, most az épület másik felét is birtokba veszik. Emellett az egykori Szakszervezetek Házában a felújítási és korszerűsítési munkálatokat követően további 280 munkahelyet alakítanak ki. A közeljövőben csaknem ezer főre emelkedik a pécsi foglalkoztatottak létszáma. A vállalat pécsi tevékenysége 2012-ben az úgynevezett helpdesk, illetve informatikai rendszerek üzemeltetésével kapcsolatos szolgáltatások indításával kezdődött, ma már azonban alkalmazásfejlesztést, projektmenedzsmentet és IT szolgáltatásmenedzsmentet is végeznek.

SZGD – Szeged

Az SZGD Innovációs Inkubátorház a dél-kelet magyarországi térség fejlesztését segítő inkubátor programot indít, ennek első lépéseként irodaházat fejlesztenek a Futureal segítségével. Főleg IT területen működő K+F cégek inkubálására és globális vállalatok szolgáltató központjai számára kívánnak megfelelő technikai hátteret és irodaterületet biztosítani. A SZGD Innovation Incubator nevet viselő 18 ezer m2-es irodaház-komplexum a szegedi Tisza-parton, a Szegedi Tudományi Egyetem legtöbb karától elérhető távolságra, 3 ütemben épül. Az első ütem építési munkái már zajlanak, az épületet várhatóan 2017 májusában adják át, az egyik fő bérlő az  EPAM lesz.

FAO – Budapest

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) Szolgáltató Központja a Földművelésügyi Minisztérium épületében 900 m2-vel bővül, így immár 4600 m2-nyi terület áll az ENSZ szakosított szervezetének rendelkezésére. A központ 2008 óta működik a szaktárca épületében, amely az elmúlt időszakban dinamikusan fejlődött, az iroda alkalmazottainak száma közel kétszeresére nőtt. A budapesti FAO hivatalokban mintegy 200 alkalmazott dolgozik, akiknek több mint a fele magyar.

GE – Budapest

A Váci Greens a Váci úti irodafolyosó legnagyobb fejlesztése, ahol a GE hazai munkahelyi kampusza is található. Az idén tavasszal átadott 24.500 m2-es “B” épület 60%-át ismét a GE vette birtokba. A cégcsoport már közel 1400 új munkahelyet hozott létre az irodaparkban, összesen pedig 2400 munkatárs dolgozik itt, és további több ezer fő magasan kvalifikált munkatárs érkezése várható az ingatlanegyüttes fejlesztésével párhuzamosan. A Váci Greens épületeiben a GE Globális Üzleti Szolgáltató Központja, a Healthcare és a Water talált otthonra.

Kövessen minket FacebookonInstagramonLinkedinen.

SOCIAL BOX