Indul a GTC White House irodaház építkezése. Megújul a Duna Tower

Július közepén jogerőre emelkedett a GTC White House építési engedélye, így megkezdődött a GTC Hungary legújabb, 21.500 négyzetméteres irodafejlesztési projektje. A Swietelskyt bízták meg az épület generálkivitelezői feladataival, míg a bérbeadásért a Cushman & Wakefield és a CBRE ingatlantanácsadó ügynökségek felelnek majd. A GTC White House átadására a tervek szerint 2017 utolsó negyedévében kerül sor. “Büszkék vagyunk rá, hogy […]

Július közepén jogerőre emelkedett a GTC White House építési engedélye, így megkezdődött a GTC Hungary legújabb, 21.500 négyzetméteres irodafejlesztési projektje. A Swietelskyt bízták meg az épület generálkivitelezői feladataival, míg a bérbeadásért a Cushman & Wakefield és a CBRE ingatlantanácsadó ügynökségek felelnek majd. A GTC White House átadására a tervek szerint 2017 utolsó negyedévében kerül sor.

“Büszkék vagyunk rá, hogy a GTC Hungary a C&W-t bízta meg a feladattal. Tekintettel az épület elhelyezkedésére és minőségi kivitelezésére, nem fér hozzá kétség, hogy igen népszerű lesz azon bérlők körében, akik prémiumkategóriás irodákat keresnek a Váci úton. Az átadás 2017 végére tervezett időzítése is szerencsésnek tűnik. A C&W szilárd meggyőződése, hogy nem okoz nehézséget rövid időn belül olyan bérlőkkel szerződnie, akik a magas minőséget keresik” – mondta el David M. Johnston, Partner, a Cushman & Wakefield Nemzetközi Ingatlan Tanácsadó Kft. budapesti irodabérbeadási vezetője.

Varga Judit MRICS, a CBRE Irodaügynökségi vezetője pedig nyilatkozatában kiemelte: „Filozófiánk része, hogy a GTC White House kapcsán is az optimális megoldást nyújtsuk minden bérlőjelölt számára, ezért dinamikusan növekvő csapatunk teljes létszámmal áll a projekt mögött. Az épület megfelel a legmodernebb irodai sztenderdeknek, de jellegében mindezt ötvözi az egykori Schlick-féle Felvonógyár hagyományaival, ami egyediséget kölcsönöz az épületnek a Váci úti folyosó irodaházaival szemben. Ezzel is kitűnik a magas minőségű irodapiac egyre szűkülő fővárosi kínálatból.”

A GTC White House felépítésével a GTC magyarországi portfóliója 140.000 m2-re nő. A GTC Hungary több prémiumkategóriás ingatlan, köztük a Duna Tower, a főváros legnagyobb irodaháza a Center Point, valamint a GTC Metro és a Spirál irodaházak tulajdonosa. „A hazai piacon 16 éve jelen lévő GTC Hungary történetében mérföldkő volt a Duna Tower tavalyi megvásárlása. A gazdasági válságot maga mögött hagyó budapesti irodapiacon cégünk pozíciója tovább erősödik a kiemelkedő építészeti nívón megvalósuló GTC White House beruházással” – emelte ki Gedai Bori, a GTC Hungary kereskedelmi igazgatója.

A hajdani Felvonógyár százéves épülete a teljes belső átalakítás után mintegy 2.000 m2-en kínál loft irodákat, a köré épülő, prémium-igényeket kielégítő új épület, mely a LEED Gold minősítés várományosa, mindezt közel húszezer négyzetméterrel bővíti. A GTC White House, mely mindössze néhány percre található két metróállomástól és az 1-es villamos megállójától, saját garázsában 299 parkolóhelyet, továbbá több mint 150 kerékpártárolót is biztosít.

A GTC White House a magára találó és újra szárnyaló budapesti irodapiac új szereplője lesz. A fővárosi irodapiac teljes kihasználatlansági rátája több év folyamatos csökkenés után a mélypontot jelentő 22%-ról (2012) mára 10,3%-ra esett. A prémiumkategóriás irodák terén azonban még látványosabb a keresletbővülés: az üresedési ráta elérte a rendkívül alacsonynak számító 6%-os szintet. A bérelhető „A”-kategóriás irodák hiánya elsősorban a nagy, egybefüggő irodatereknél mutatkozik meg: a GTC White House mennyiségi és minőségi szempontból is vonzó lehetőséget kínál majd bérlőinek, emeletenként 2880 m2 bérelhető irodaterülettel.

Megújul a Duna Tower is

A GTC International Group által 2015 novemberében, az év egyik legnagyobb prémiumkategóriás irodapiaci tranzakciójában megvásárolt Duna Tower irodaház is komoly átalakításon megy keresztül. A kétmillió euró összértékű beruházás keretében a főváros legmagasabb irodaházában idén kerül sor 3.000 négyzetméter közösségi tér renoválására és az épület teljes műszaki felújítására.

A júliusban kezdődött és várhatóan október közepéig tartó beruházás keretében megújul a földszinti lobby és átrium, a közösségi terek, köztük a kávézó és az étterem, illetve a terasz és a kert. Az általános műszaki felújítás keretében az épület légkondicionáló rendszerét is korszerűsítik. A 16 emeletes, 31.500 négyzetméter bruttó bérbe adható területet kínáló Duna Tower felújítására kiírt pályázatot a KÖZTI nyerte el. A felújítást a GTC Hungary nyárra ütemezte, hogy a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozza a bérlőknek. A munkálatok során a Duna Tower mellett street food udvar kialakításával és egyedi szórakoztató programokkal várják a tornyokban dolgozókat.  

http://iroda.hu/vaci-uti-irodahazak

Kövesse a realista.hu hírportált a FacebookonInstagramonLinkedinen.

SOCIAL BOX