Három új ikonikus projekt a dübörgő magyar irodapiacon

Aréna Business Campus Idén tavasszal jelentette be az Atenor, hogy – a Váci Greens irodapark sikerén felbuzdulva, ahol már négy épület átadása megtörtént – egy újabb gigafejlesztést indít. Az Aréna Business Campus két hektáros telkén a négy irodaház összesen 72 ezer m2-nyi bérbeadható területet fog kínálni. A fejlesztés helyszíne valaha a kenyérgyárnak adott otthont, és […]

Aréna Business Campus

Idén tavasszal jelentette be az Atenor, hogy – a Váci Greens irodapark sikerén felbuzdulva, ahol már négy épület átadása megtörtént – egy újabb gigafejlesztést indít. Az Aréna Business Campus két hektáros telkén a négy irodaház összesen 72 ezer m2-nyi bérbeadható területet fog kínálni. A fejlesztés helyszíne valaha a kenyérgyárnak adott otthont, és a Stadionok metrómegállótól mindössze háromszáz méterre helyezkedik el a Hungária körúton.

Az új kampuszban a házon belüli szolgáltatások, a közösségi és rekreációs terek meghatározó szerepet fognak betölteni, de az Aréna Mall is gyalogos távolságra található. A 20 ezer m2-es „A” épületet várhatóan 2019 harmadik negyedévében adják át. Minden irodaház nyolc iroda- és két mélygarázs szinttel rendelkezik majd, a földszinten pedig a szolgáltató egységek kapnak helyet. Az épületek formavilága változatos topográfiát kínál, sőt, két irodaházban a 6-8. emeleteken hatalmas és exkluzív 400 négyzetméteres teraszokat is igénybe lehet majd venni.

Siemens-evosoft székház

Bár nemrég adták át hivatalosan az Ericsson Ház névre hallgató 24 ezer m2-es ingatlant a Duna-parton, ahol még Orbán Viktor is beszédet mondott, a Wing azonban nem ül a babérjain, hiszen az ún. Magyar Nobel-díjasok Kutatás-Fejlesztési Park második fázisaként máris újabb székház-projektet jelentett be. A tervezett, 22 ezer m2-es LEED Gold minősítésű ingatlan egy hatszintes, teljesen akadálymentesített épület lesz, amely meg fog felelni a legmagasabb szintű környezetvédelmi elvárásoknak is.

A Siemens AG 100 százalékos tulajdonában álló evosoft Hungary Kft. a jelenleg több budapesti helyszínen végzett tevékenységét egyetlen irodaházba vonja össze, amelyet a tervek szerint 2021-ben vesznek majd birtokba. A vállalat szoftverfejlesztéssel és kutatás-fejlesztéssel foglalkozik az ipari automatizálás, az integrált hajtásvezérlés, valamint az orvosi képalkotás területén. A társaság által foglalkoztatott szoftverfejlesztők létszáma folyamatosan növekszik, hiszen a cég az ipar 4.0 töretlen fejlődésében tevékeny részt kíván vállalni.

Twist – Budapest City Tower

De a GTC is megirigyelte a nagy bejelentéseket, hiszen a nemrég átadott 22 ezer m2-es GTC White House irodaház átadó ünnepségén egy újabb projektet mutattak be. Ez valódi meglepetésként hatott, hiszen a Twist – Budapest City Tower névre hallgató irodatorony valójában egy magasház, amely már meg is kapta a jogerős építési engedélyt. Ez annak fényében érdekes, hogy régóta vita folyik Budapesten a magasházak ügyében, sokan ellenzik, mások bizonyos területeken – így a XIII. kerületben és Csepelen – lehetségesnek vélik a megvalósulásukat.

23 emeletnyi magasságával és 37 ezer négyzetméteres területével a főváros egyik legmagasabb és egyik leglátványosabb irodaépülete lesz  a Váci út és a Róbert Károly körút kereszteződésében, az Árpád híd metróállomás fölött. A város fölé emelkedő futurisztikus épülettömbben a bérlők is széles mozgásteret kapnak majd, hogy a tevékenységüknek megfelelő, ideális munkakörnyezetet kialakíthassák.

SOCIAL BOX