Ilyen lett a lengyel T-Mobile székház

A T-Mobile International a világ egyik vezető vállalata a mobilkommunikáció terén. A német székhelyű mobilszolgáltató, a Deutsche Telekom egyik leányvállalat-csoportja, mely Európában és az Amerikai Egyesült Államokban aktív. Körülbelül százmillió előfizetője van, ezzel a világ hatodik legnagyobb mobilszolgáltatója, mely piacvezető Magyarországon a közel 4,5 millió ügyfelével. Már meglévő irodáikat folyamatosan bővítik és csinosítják, nemrég a […]

A T-Mobile International a világ egyik vezető vállalata a mobilkommunikáció terén. A német székhelyű mobilszolgáltató, a Deutsche Telekom egyik leányvállalat-csoportja, mely Európában és az Amerikai Egyesült Államokban aktív. Körülbelül százmillió előfizetője van, ezzel a világ hatodik legnagyobb mobilszolgáltatója, mely piacvezető Magyarországon a közel 4,5 millió ügyfelével. Már meglévő irodáikat folyamatosan bővítik és csinosítják, nemrég a Lengyelországban a T-Mobile székhelyének átalakítására került sor, melyet az A+D dizájner csapata végzett. A feladat nem volt egyszerű, mivel 2000 alkalmazott igényeinek kellett megfelelnie az irodának. Ehhez előzetes felméréseket végeztek, s igyekeztek minden helyiséget a dolgozók kedve szerint megalkotni, így figyelembe véve a vállalaton belüli kommunikációt és a vállalati kultúrát különféle tereket alakítottak ki. Számos szobatípus jött létre funkciók szerint elkülönítve, lett dolgozóhelyiség, tárgyalószoba, oktató helyiség, önfejlesztő terek és játszó szobák. Minden helyiség játékos, hárombetűs nevet kapott így lett EDU, HUB, SUN, GYM, FUN, BAR, NYC, EAT, ZEN, FIT a szobák neve.

A projekt kevesebb, mint két hónap alatt valósult meg, mely során kreatív tereket, workshopokra alkalmas helyiségeket, pihenőt, open office-t és csendes szobát alakítottak ki a munkatársak kényelme érdekében. A lenyűgöző eredmény érdekében egyszerű, de hatásos eszközöket használtak: hangok, színek, fények, dizájn gondoskodik a hamisítatlan T-mobile élményről. Hogy az milyen? Családias hangulat és a szabadság érzése jellemzi az egész irodát. Meglepően (és szerencsére!) nem vitték túlzásba a magenta szín használatát, csak a kiegészítőkben és díszítésekben jelenik meg a márka védjegye. Minden a szürke és a fehér színek harmóniájából áll, melyet fa elemek gazdagítanak és tesznek barátságosabbá, természetközelibbé. Ezt erősítve növények tömkelege található meg az irodában, a zöld falakon kívül rengeteg virág található a földön, a szekrények tetején és állványokon is. Műfűvel is találkozni a közös helyiségekben, méghozzá nem is kevéssel: a padlót helyenként ezzel az anyaggal borították, de a pihenőszoba bútorai is műfűbe öltöztek. A multiknál megszokott extremitás itt sem maradhat el, néhány helyiség különleges megjelenésben részesült, így egy napágyas tengerparti, standlabdával felszerelt szoba is található az irodában, de az óriás sakktábla is elég feltűnő elemnek mondható.

SOCIAL BOX