Kortárs festmények és növények teszik barátságossá a Code & Soda csapat második otthonát

Amíg az idei indulók izgatottan várják az eredményhirdetést, mi feltettünk nekik pár kérdést, hogy megismerhessük az új irodájuk történetét. Ezúttal Taskovics Dorottyát kérdeztük a Code & Soda új irodájáról. Aki esetleg nem ismerné a céget, a Code & Soda egy 2018 augusztusában alakult, jelenleg 16 fős, szoftverfejlesztéssel és tanácsadással foglalkozó ügynökség. Profiljuk a gépi tanulási eljárások, webes […]

Amíg az idei indulók izgatottan várják az eredményhirdetést, mi feltettünk nekik pár kérdést, hogy megismerhessük az új irodájuk történetét. Ezúttal Taskovics Dorottyát kérdeztük a Code & Soda új irodájáról.

Aki esetleg nem ismerné a céget, a Code & Soda egy 2018 augusztusában alakult, jelenleg 16 fős, szoftverfejlesztéssel és tanácsadással foglalkozó ügynökség. Profiljuk a gépi tanulási eljárások, webes technológiák és zöld energetikai projektek. Ügyfeleik között jól ismert hazai és nemzetközi startupok is megtalálhatóak.

A tavalyi évben intenzív kutató munka eredményeként találták meg a 250 négyzetméteres, frissen felújított polgári lakást, ami tökéletesen megfelelt a vállalat irányelveinek, hogy egy otthonos és funkcionálisan működő munkahelyet teremthessenek a munkatársak számára.

Az tér jelenlegi formáját 2019. nyár végére érte el, az organikus berendezési folyamatnak köszönhetően. A letisztult környezethez illeszkedő irodai bútorok megtervezése és bekerülése után több ütemben alakult ki a végleges forma, ami tökéletesen passzol az ügynökség arculatához.

MI VOLT AZ IRODA KERESÉS ÉS A TÉR KIALAKÍTÁS FŐ CÉLJA?

Mivel egy új cégről beszélünk, szerettünk volna egy olyat teret kialakítani, ami egyrészt funkcionálisan jól használható és kényelmes az alkalmazottak számára. A másik szempont az volt, hogy egy otthonos közeget teremtsünk, ahova mindenki szívesen indul dolgozni, így a közösségi terek – előtér, étkező, konyha, lounge – berendezését olyan bútorokkal és kiegészítőkkel oldottuk meg, hogy mindenképpen azt az érzést keltse, mintha csak a lakásunkban ülnénk le egy kávéra vagy kicsit lazítani. 

MIRE VAGYTOK A LEGBÜSZKÉBBEK AZ ÚJ TÉRBEN?

Arra, hogy meg tudtuk őrizni a lakás polgári hangulatát úgy, hogy közben mégis egy modern és játékos közeget tudtunk kialakítani, ami összhangban van a cég arculatával.


HOGYAN TUDTÁTOK BEVONNI A MUNKAVÁLLALÓKAT A FOLYAMATBA? 

Mivel organikusan rendeztük be az irodát, természetesen a munkavállalók is a folyamat részei voltak, az ő szükségleteiknek megfelelően igyekeztünk fejleszteni a teret. Szerepük volt a megfelelő világítás kialakításában, a lehető legkényelmesebb székek kiválasztásában és az iroda környezettudatossá való alakításában is. Emellett pedig a személyes tárgyak és folyamatosan beszerzett kiegészítők olyan darabok, amik nélkül személytelenebb lenne az iroda.

VAN VALAMI, AMI UTÓLAG MÁSHOGY TERVEZNÉTEK/MÁSHOGY VALÓSÍTANÁTOK MEG – HA IGEN, MI AZ?
Alapvetően mindent sikerült úgy megvalósítani funkcionálisan és a látványt tekintve is, ahogy szerettük volna. A néhány gyakorlati apróság, ami felmerült utólag gyorsan rendeződött az alkalmazottak visszajelzéseinek köszönhetően.

TERVEZITEK, HOGY EMPLOYER BRANDING ESZKÖZKÉNT TOBORZÁSRA ÉS MUNKAERŐ MEGTARTÁSRA IS HASZNÁLJÁTOK MAJD AZ IRODÁT? 

Igen. Úgy gondoljuk, hogy alapvetően az iroda megjelenése már önmagában is része annak, hogy egy vonzó és motiváló munkavállalói élményt teremtsünk.

A TERVEZÉS SORÁN SZEMPONT VOLT, HOGY INDULNI SZERETNÉTEK AZ ÉV IRODÁJA VERSENYEN?

Nem, de úgy éreztük, hogy nagyon jól sikerült és  örültünk a végeredménynek, így szerettük volna megmutatni másoknak is.

SZERETNÉTEK MÁS MINŐSÍTÉSEKRE VAGY DÍJAKRA IS PÁLYÁZNI?

Egyelőre még nem  vetettük fel ezt a kérdést, de mivel a cégünk  szoftverfejlesztéssel és tanácsadással  foglalkozik, ami szerepel Az Év Irodája verseny kategóriái között, elképzelhető hogy jövőre megpróbáljuk ezeket is.

Ha megnéznéd az iroda képeit és szavaznál rá, ITT megteheted!

SOCIAL BOX