Kalifornia a Wesselényi utcába költözött

A Hortonworks ugyanabban az épületben alakította ki budapesti irodáját, ahol a 2015-ben felvásárolt cége, a SequenceIQ is található, csak három emeletet kell lesétálni. Az amerikai vállalat felhőalapú, modern adatátviteli alkalmazásokat és nyílt forráskódú szoftvereket fejleszt Budapesten. A Hortonworks állítólag azért választotta Magyarországot, mert kiemelkedőnek ítélte meg a magyar szakemberek felkészültségét – ez azért is lehetséges, mert egyre […]

A Hortonworks ugyanabban az épületben alakította ki budapesti irodáját, ahol a 2015-ben felvásárolt cége, a SequenceIQ is található, csak három emeletet kell lesétálni. Az amerikai vállalat felhőalapú, modern adatátviteli alkalmazásokat és nyílt forráskódú szoftvereket fejleszt Budapesten. A Hortonworks állítólag azért választotta Magyarországot, mert kiemelkedőnek ítélte meg a magyar szakemberek felkészültségét – ez azért is lehetséges, mert egyre több magyar startup fejleszt globális piacra szánt adatalapú termékeket és szolgáltatásokat. A kaliforniai szoftverfejlesztő cég számára GASPARBONTA tervezte meg az új irodát. Az alapkoncepció az volt, hogy egy nyitott, vidám és barátságos környezetet alakítsanak ki, ahová minden dolgozó szívesen bejár. Ahogy a cég másik vállalatánál, úgy a fő tematika itt is a felnőtt játszótér és a játékosság volt. A kívánt eredmény elérése érdekében a nagy felületeken egyszerű színeket használtak, melyeket eltérő, élénk színű ajtókkal, üvegekkel és berendezési tárgyakkal törtek meg.

A fából készült elemek (padló, térelválasztók és bútorok) és a sötét, festett felületek váltakozása melegséget varázsolnak az irodatérbe, és sokkal otthonosabb érzetet keltenek. Különféle típusú ülőhelyeket és munkaállomásokat alakítottak ki annak érdekében, hogy az emberek számára több választási lehetőséget biztosítsanak, hogy megtalálják, számukra melyik a legjobb hely az adott munkához. Több mint száz növény található az irodában, melyekkel egy kellemes és nyugodt környezetet szerettek volna megteremteni, a nagy zöld felületek felelnek az iroda harmóniájáért. A legjobb része az irodának az a különleges helyiség, mely a nyílt irodaterek kellős közepén kapott helyet: puha szőnyeg, néhány babzsák és rengeteg növény található itt, kicsit olyan érzést kelt, mintha egy modern lugasban vagy pavilonban lennénk. A 3D-s csempék, az élénk színek és a geometrikus formák egyedi és játékos arculatot adnak az irodának. A nyitott terek mennyezeteit különleges tapéta borítja, mely apró pontokból álló felhőket ábrázol – ezt külön erre a projektre készítették el a cég számára. Kocka nyelvre lefordítva: a felhők apró cseppjei az adatfelhő adatbiteit jelképezik.

Fotók: Bálint Jaksa

Forrás:officesnapshots.com

SOCIAL BOX