Az Év Irodája verseny oktatási intézményei

Az iskola munkahely is egyben, így okkal nevezett három oktatással foglalkozó intézmény. A Budapesten található iskolákban közös, hogy felnőttképzés a fő profiljuk, de nagyon eltérő környezetben folyik az oktatás. Lássuk, melyik intézmény hogyan vélekedik a tanulás és a munka összhangjáról! Neteducatio Nem hagyományos értelemben vett iskola, ugyanis a diákoknak nem kell bejárniuk, e-learning képzésben vesznek […]

Az iskola munkahely is egyben, így okkal nevezett három oktatással foglalkozó intézmény. A Budapesten található iskolákban közös, hogy felnőttképzés a fő profiljuk, de nagyon eltérő környezetben folyik az oktatás. Lássuk, melyik intézmény hogyan vélekedik a tanulás és a munka összhangjáról!

Neteducatio

Nem hagyományos értelemben vett iskola, ugyanis a diákoknak nem kell bejárniuk, e-learning képzésben vesznek részt. A tanulók elsősorban pedagógusokból állnak, akiknek kiváló szakmai előéletű és felkészültségű, motivált munkatársak segítenek. Azzal a céllal indították el képzésüket elsőként az országban, hogy segítsék a pedagógusok tanítási módszereit, bemutassák a megújulási lehetőségeket, mindezeket innovatív hozzáállással szem előtt tartva. Sikereiket mi sem bizonyítja jobban, hogy az egyik legnagyobb közösségi oldalon már több mint 20 ezer ember követi őket. A csoda pedig egy viszonylag kis irodában, 214 négyzetméteren történik, ahol összesen 13 kolléga állítja össze a tananyagokat és a kiadványokat.  A helyiségekben az üde magenta é a világosabb színek harmóniája keveredik. A fényforrásoknak is nagy szerepük van, többféle világítótest, fali-, plafonra szerelt, olvasó-, és hangulatlámpák találhatóak az irodában.

Codecool

A Codecool egy programozóiskola, ahol másfél év alatt nevelik ki a jövő számítógépmoguljait. 2015 óta Miskolcon, Krakkóban és Budapesten is nyitottak képzőközpontokat, ezek közül a budapesti egységgel neveztek a versenyre. Igyekeztek egy olyan helyet létrehozni, hol a diákok hasonló környezetben tanulhatnak, mint amilyen helyen a való életben dolgozni fognak. Így az irodában tanterem, tárgyalók, közösségi helyiségek, rendezvénytermek, oktatói- és alkalmazotti helyiségek találhatóak. De mivel lehet megnyerni a fiatalokat igazán? A Codecool tudja, ugyanis bevezette az összes csalogatóeszközt: vidám falifestések, csocsóasztal és babzsákok is az irodák és a termek részét képezik. Ez egy olyan hely, ahová bármikor bejöhetnek tanulni, ahol szórakozni és dolgozni is tudnak egyaránt. A jó hangulat, a megfelelő infrastruktúra és a tudás megszerzése garantált!

CEU

A legnagyobb területű intézmény ezek közül a CEU, azaz a Közép-európai Egyetem épülete, ahol összesen 14200 négyzetméteren folyik a munka és a tanulás. Az egyetem rekonstrukciója során az új helyiségek többsége multifunkcionális lett: nemcsak tanórák, hanem konferenciák, vetítések, meetingek lebonyolítására is egyaránt alkalmasak. Sokféle és eltérő méretű és funkciójú helyiségeket hoztak létre, hogy mindenki megtalálja a munkájához megfelelő termet, így kutatáshoz, csoportos munkához és megbeszéléshez is más-más helyszínek közül válogathatnak. A hatalmas, 400 fős Auditorium pedig bármilyen akadémiai vagy kulturális eseménynek méltó helyszínt biztosít. A digitalizáció és az innováció áthatja az egész épületet: van itt könyvtár számítógépekkel, médiaszoba, a tantermekben digitális kijelzők és okostáblák, valamint két konferenciaterem live stream lehetőséggel. Mind ezek mellett a hangszigetelés, technológiai felszereltség és a könnyen mozgatható bútoroknak van kiemelkedő jelentősége. Talán azért lett ennyire sokszínű és felszerelt az új kampusz, mert a tervezési folyamatokba bevonták az egyetem dolgozóit és tanulóit is.

 

Az Év Irodája verseny nevezése a Neteducationak, a Codecoolnak és a CEU-nak a nevükre kattintva érhető el, ezen a linken pedig a versennyel kapcsolatos összes tudnivaló megtalálható.  

 

SOCIAL BOX