Az Év Irodája verseny művészeti stúdiói

BIG FISH Art Office A Skála Metró irodaház hatodik emeleten található a BIG FISH Art Office, amelynek jellegzetes budapesti romkocsma hangulata adja meg az igazi zamatát. A terek kialakításával az volt a cél, hogy a művészek által létrehozott izgalmas alkotásokat funkcionálisan működő terekbe ágyazzák be. A művészekre erős hatással van a természet, így a dekorációban […]

BIG FISH Art Office

A Skála Metró irodaház hatodik emeleten található a BIG FISH Art Office, amelynek jellegzetes budapesti romkocsma hangulata adja meg az igazi zamatát. A terek kialakításával az volt a cél, hogy a művészek által létrehozott izgalmas alkotásokat funkcionálisan működő terekbe ágyazzák be. A művészekre erős hatással van a természet, így a dekorációban a nyers faburkolatokat és a természet szépségei uralják a tereket. A formabontó irodában nincs két egyforma bútor vagy drapéria, és a fal sem hófehér: erős színek és egyedi minták kavalkádja jellemzi. Egy tenyérnyi felület sincs, amit üresen hagytak volna a művészek, a helynek változatos technikáktól pedig igazán egyedi arculata van. A 330 négyzetméteres irodát a nagy terek alkotják, egyáltalán nincs a hagyományos értelemben vett iroda érzése az embernek – de ez is volt a cél, egy olyan alkotói teret megálmodni, ami a kreativitásról, nem pedig a gépies munkáról szól.

Gabor Miklos Szoke Studio

Kicsit távolodunk a városközponttól, Csepel felé vesszük az irányt. A Csepel Művek százéves téglaépületében történik a csoda, mely Szőke Gábor Miklós szobrászművész keze munkáját dicséri. A Fradi-sas alkotójaként ismerhetik többen, ám művészete sokkal színesebb: újrahasznosított anyagból, kátrányból és talált tárgyakból létrehozott lények, hatalmas acélszobrok és állatszobrok jellemzik munkáját. A stúdióban egyszerre tengeralattjáróra és katonai bunkerre emlékeztető hangulat uralkodik, olyan különleges berendezési tárgyakat láthatunk, mint sehol máshol: egyedi kristálycsillár, hegesztett kutyalábakon álló tölgyfa asztal, pop-corn automata – természetesen ezeket mind a művész és csapata által készített dekorációk egészítik ki. A csarnok tervezőiroda, műhely, bemutatóterem, kiállítótér, szórakozóhely és raktár is egyben. Egy ezer négyzetméteres raktár egészíti ki a stúdiót, ahol fából készült szobrokat hoznak létre.

Arkt Művészeti Ellátó

Elhagyva a fővárost a nagy történelmi múlttal bíró Egerbe látogatunk. Nyugodt környezet, ősfás park és csicsergő madarak között dolgoznak az Arkt Művészeti Ellátó tagja. „Minimál design, maximális funkcionalitás!” – vallja a csapat. Éppen e szemlélet mentén alakították ki a stúdiót is: használt és felajánlott anyagok újrahasznosításával, önkéntes munkával és közösségi összefogással, kezdőtőke és pénzmozgás nélkül jött létre. Az épületben rengeteg újraértelmezett elem található: például szekrényből lett pult, funkcióját vesztett ajtóból és ablakkeretből készített irodai asztal stb. Minden saját kezűleg készült, ettől lett olyan egyedi és érdekes. A kreatív irodában sokszínű csapat dolgozik, vannak épülettervezéssel, webdesignnal, grafikával foglalkozó tagok is. Gyakran rendeznek közösségi eseményeket, kiállításokat és előadásokat, minden tevékenység számára van megfelelő helyiség. A természet fontos szerepet játszik az iroda életében, a teraszon és a kertben fűszernövényeket és zöldségeket termesztenek, valamint fontos számukra fenntarthatóság eszménye. 

Az Év Irodája verseny nevezések itt érhetőek elezen a linken pedig a versennyel kapcsolatos összes tudnivaló megtalálható.

SOCIAL BOX