Az Év Irodája verseny ügyvédi irodái

Két, nagyon sok dologban eltérő ügyvéd irodát mutatunk be. Az egyik kisebb, a másik nagyobb, az egyik színesebb, a másik a föld színeivel hódít, az egyikben 35 fő dolgozik, a másikban csupán kettő. Jól láthatjuk, hogy milyen sokféleképpen lehet berendezni azonos foglalkozásúak által vezetett irodákat.   Ügyvédi iroda redesign „Sokan biztosan így képzelik el az […]

Két, nagyon sok dologban eltérő ügyvéd irodát mutatunk be. Az egyik kisebb, a másik nagyobb, az egyik színesebb, a másik a föld színeivel hódít, az egyikben 35 fő dolgozik, a másikban csupán kettő. Jól láthatjuk, hogy milyen sokféleképpen lehet berendezni azonos foglalkozásúak által vezetett irodákat.

 

Ügyvédi iroda redesign

„Sokan biztosan így képzelik el az ügyvédi irodákat: egy nagy, rusztikus faasztalnál ül az ügyvéd úr, aki barna bőrfoteljéből hallgatja ügyfelei panaszait, és kis sem látszódik a papírhegyek mögül.” Nos, ezt a képet garantáltan sikerült eloszlatni, nézzük csak meg a képeket: letisztult vonalak, világos színek és modern arculat jellemzi a Dr. Rácz Iván Ügyvédi Irodát. Az iroda mostani állapotáért azonban rendesen meg kellett dolgozni, ugyanis kisebb tereket kellett egybenyitni, hogy megszülessen ez a végeredmény. Egy helyiségen belül található az ügyvéd úr és az asszisztens munkaállomása, valamint egy nyolcfős tárgyalóasztal is. Az irodában nagyon hangsúlyosak a kiegészítők, nem feltétlenül azért, mert hangsúlyosak lennének, épp ellenkezőleg: alig észrevehetően vannak jelen a térben, minden feltűnés nélkül. Ezek az apró részletek, az egyedi gyártású bőr fogantyúk, a fűtőtesteket takaró elemek és asztallábak adják meg az iroda zamatát.

A Faludi Wolf Theiss Ügyvédi Iroda

A belvárosban található iroda már évek óta működik ugyanazon a helyen, így ideje volt egy kis megújulásnak. Szerettek volna átláthatóbb, nyitottabb tereket létrehozni, ám az ügyvédi iroda funkcióját tekintve az open office szóba sem jöhetett, így maradtak a zárható irodarészeknél, funkcionalitás tekintetében csak minimális változtatás történt. A könyvtári rész a korábbi zártabb, szigetszerű kialakítása helyett nyitott, színes közösségi térré alakult. A dizájnnál fontos szempont volt, hogy jellemezze a csapatot, ám foglalkozásukhoz híven konzervatívak maradjanak. Így született meg ez az üde, de mégis decens arculat. Nem riadtak vissza a modern irodatrendek bevett elemeitől sem, így a recepciós fal mögött alig észrevehetően inspiráló, a cégre jellemző feliratok jelennek meg. A dekorációs elemek között is követték a mai irányzatokat, a kortárs Körmendi Galériából származó műalkotásokkal tették színesebbé az irodát.

Az Év Irodája verseny nevezések itt érhetőek elezen a linken pedig a versennyel kapcsolatos összes tudnivaló megtalálható.

SOCIAL BOX