Az Év Irodája verseny legdivatosabb irodája – H&M

A legújabb budapesti H&M showroomjáról és az ott folyó tevékenységekről már korábban beszámoltunk, ám most a központi irodát vesszük górcső alá. Az 1915-ben épült Váci 1 patinás épülete egykor az Első Pesti Takarékpénztárnak adott otthont. Ezt némiképp ellensúlyozva az UNESCO által védett világörökség részét képező épületbe friss, kortárs hangulatú enteriőrt álmodtak meg a tervezők. Az […]

A legújabb budapesti H&M showroomjáról és az ott folyó tevékenységekről már korábban beszámoltunk, ám most a központi irodát vesszük górcső alá. Az 1915-ben épült Váci 1 patinás épülete egykor az Első Pesti Takarékpénztárnak adott otthont. Ezt némiképp ellensúlyozva az UNESCO által védett világörökség részét képező épületbe friss, kortárs hangulatú enteriőrt álmodtak meg a tervezők. Az üzlet felett, a negyedik emeleten találhatóak a kisebb-nagyobb irodarészek, melyeket a visszafogott és természetes stílus jellemzi. A padlón és a plafonon folytatódó faburkolatok mellett a világítás játékától lesz igazán egyedi megjelenése. A természet lágy színei és anyagai dominálnak, de megjelenik az élénk citromsárga, ezzel is pikánssá téve a tereket. Több helyiségnél, például a tárgyalónál és a konyhánál is transzparens falakat alkalmaztak, hogy még szellősebbnek és szabadabbnak hasson az iroda. Ráadásul ez a fajta szeparáció egyszerre megadja a kívánt privát zónát is, azaz nem zavarják egymást a kollégák munka közben.

Az irodaterek egyébként egyszerűek a szó legnemesebb értelmében. Nagyon letisztult egységet alkot az iroda, a márkához hűen nincsenek túldíszített dolgok vagy giccses elemek. A puritán berendezés (megint csak a szó pozitív értelmében) azt hivatott sugallni, hogy a kevesebb, valóban néha több, ettől még nagyon üde és fiatalos az összkép. A H&M márkáról tudni lehet, hogy igyekeznek fenntartható anyagokból fenntartható módon elkészíteni a ruhákat. A tudatosság az iroda megálmodásánál sem maradt el, ugyanis kizárólag energiatakarékos fényforrásokat használnak, valamint a hűtés-fűtés-ventilláció terén a legújabb energia- és erőforrás-takarékos berendezések kerültek beépítésre.

Az Év Irodája verseny nevezések itt érhetőek elezen a linken pedig a versennyel kapcsolatos összes tudnivaló megtalálható.

 

SOCIAL BOX