Ezek az új irodaházak épültek Budapesten 2016-ban

Váci Greens. B épület A Váci Greens irodapark az elmúlt évek egyik sikertörténete a magyar ingatlanfejlesztési piacon, hiszen a válság idején elkezdett megaberuházás köszöni jól van, sorra adják át az épületeket. Természetes a siker egyik fontos alkotóeleme a fenntartható és világszínvonalú technológiák mellett a nemzetközi bérlők érkezése, akik közül kiemelkedik a GE. Az amerikai multinacionális […]

Váci Greens. B épület

A Váci Greens irodapark az elmúlt évek egyik sikertörténete a magyar ingatlanfejlesztési piacon, hiszen a válság idején elkezdett megaberuházás köszöni jól van, sorra adják át az épületeket. Természetes a siker egyik fontos alkotóeleme a fenntartható és világszínvonalú technológiák mellett a nemzetközi bérlők érkezése, akik közül kiemelkedik a GE. Az amerikai multinacionális vállalat több épületben is berendezkedett, itt alakítják ki hazai munkahelyi kampuszukat. Eredetileg öt épületet terveztek az irodaparkban, de ma már – köszönhetően az újabb telekvásárlásnak – 120 ezer m2-nyi beépített irodaterülettel számolnak, vagyis még egy-két évig biztosan épül a projekt. 2016-ban a “B” épületet adták át, amely 24.500 m2-nyi irodaterületet kínál 6 szinten. Az új ingatlan 60%-át előszerződéssel bérbe vette a GE.

V17 Irodaház. E.ON-székház

A 13 ezer m2-es V17 irodaház szintén a Váci úton épült fel, a fejlesztője pedig a Wing. A hétemeletes épületben az E.ON alakította ki hazai központját. A V17 még 2015 októberében került a Diófa Alapkezelő által képviselt Torony Ingatlan Befektetési Alap tulajdonába. Az irodaház a Lehel piac szomszédságában, közvetlenül a metrómegállónál található. Már a homlokzata is ikonikus jelleggel bír, a hatalmas belmagassággal rendelkező átrium pedig csak fokozza a látogató számára az esztétikai élményt. Az irodaház különleges építészeti megoldásokat és a legmodernebb műszaki tartalmat kínálja, miközben 900 m2 új, parkosított zöld felület is létrejött. A komplexum intelligens épületfelügyeleti rendszerrel rendelkezik, energiatakarékos üzemeltetésű, a ház megszerezte a BREEAM Very Good minősítést is.

Nordic Light Irodaház

Még az év vége előtt hivatalosan is átadták a Váci úti irodafolyosón a 26 ezer m2-es Nordic Light irodaházat, amelyet két fázisban építettek fel. A komplexum a fejlesztő Skanska megszokott technológiai színvonalának és zöld megoldásainak köszönhetően elnyerte a LEED Gold minősítést és Az év leginnovatívabb zöldépület fejlesztése címet is. Az épület a LED világítású homlokzatának köszönhetően az északi fény jelenségét hozza el a Váci útra, innen kapta a nevét is. A zöld megoldások – pl. parkosított belső udvar, zöld teraszok, kerékpár tárolók, öltözők, zuhanyzók – és az energiatakarékosság is kiemelt figyelmet kapott az épület kialakításakor. A beruházással együtt az épület közvetlen környezete is megújult: a Váci utat és a Visegrádi utcát összekötő új passzázs izgalmas környezetet teremt a bérlőknek és a környéken lakóknak egyaránt. Az irodaházat az Erste Alapkezelő vásárolta meg.

Nokia Skypark

A tervek szerint még 2016-ban elkészült a Futureal egyik legújabb fejlesztése is a Corvin Sétány keleti lezáró tömbjében. A 25 ezer m2-es Nokia Skypark a Breeam Very Good minősítésével számos környezetbarát megoldást vonultat fel a maximális bevilágítottságot biztosító, motorizált külső árnyékoló rendszertől, az elektromosautó-töltőkön át, a zöld tetők, kerékpártárolók, öltözők, zuhanyzók biztosításáig. Az új épület BTS-konstrukcióban készült el, hiszen itt működik majd a Nokia Networks Globális Technológiai Központja, amely az ország egyik legnagyobb informatikai és telekommunikációs K+F központja lesz. Az épületben kialakított hipermodern kutatólaboratórium a legkorszerűbb munkakörnyezetet nyújtja a kutatás-fejlesztési munkához. Az irodaház mellett pedig a Corvin Technology & Science Park fog megépülni, így a Corvin Sétány keleti tömbje teljesen kialakul majd.

Graphisoft Park. SAP

A Graphisoft Parkban is fejlesztések indultak 2015-ben, ahol egy új 5500 m2-es irodaház is épült az SAP számára a főépületükhöz illeszkedve. Az új létesítménybe 2017 elején költözhetnek be a vállalati dolgozók, amelyben pihenőszoba, jógaterem, közösségi tanulótér is lesz. A Magyarországon közel 20 éve működő SAP 2005-ben vette birtokba a Graphisoft Parkban megépített 8800 m2-es irodaházát, ahol olyan munkakultúra honosodott meg, amelyre csak a legmenőbb technológiai cégeknél találunk példákat, mint a Google vagy éppen a Facebook.

A66 Irodaház

A Wing különleges irodafejlesztése, az A66 is elkészült az idén: itt nem egy új épület felhúzásáról van szó, hanem egy Andrássy úti műemlékpalotát varázsoltak újjá minimalista stílusban. A 3.000 négyzetméteres irodaház a kisföldalatti Vörösmarty úti megállója mellett található, és az 1890-es években épült neoklasszikus és klasszikus stílusban. A külső homlokzatokat és a menthető mennyezeti freskókat korhű módon hozatták helyre. Az irodaházban a kötetlenebb munkastílus és a laza kialakítású irodai környezet dominál.  A belsőépítészeti kialakítás a pesti romkocsma-kultúra stíluselemeit jeleníti meg a munkaterekben.

Váci 1

Az 1915-ben épült Váci 1 sokáig a Pesti Hazai Első Takarékpénztár pénzintézeti funkcióját látta el, majd később itt székelt a Budapesti Értéktőzsde is. 2016-ban a Horizon Development a neoklasszicista palota műemléki részeit korhűen állította helyre, míg a modern tereket esztétikailag, strukturálisan és funkcionálisan megújította. Ma vegyes funkcióban üzemel a 13.750 m2-es épület, hiszen irodák, kiskereskedelmi egységek, éttermek egyaránt megtalálhatók a műemlék ingatlanban. Az irodaterek bérlői között van a H&M, a DVM group, illetve a Play’n Go nemzetközi online játékfejlesztő. Mindemellett a H&M itt nyitotta meg zászlóshajó üzletét is. Még tavaly a GLL meg is vásárolta a komplexumot a Horizon Developmenttől.

Pódium Irodaház

A Nagymező utcában található, 1992-ben épült, 6700 m2-es Pódium Irodaházon nagyszabású műszaki és esztétikai felújítást hajtottak végre. Átépítették a recepciót és a liftelőtereket, új bemutató irodát alakítottak ki, valamint négycsöves fan coil rendszert telepítettek. A felújítás oka az volt, hogy a korábbi nagybérlő máshová költözött, ezért az épületet újra kellett pozícionálni, hogy a spekulatív irodapiacon is megállja a helyét. Az S IMMO zászlóshajójának számító ingatlanba 2016-ban érkeztek az első bérlők, és a nagy érdeklődés mellett egyre nagyobb az épület kihasználtsági rátája.

Buda Loft

Meglehetősen kevés régi ipari ingatlant hasznosítanak Budapesten irodafunkció céljára, miközben ámulunk a holland, amerikai vagy éppen skandináv példákon. Ezért is mindig örömteli beszámolni egy loft beruházásról: elkészült ugyanis a 2600 m2-es Buda Loft Offices a Lajos utcában. A mai igényeknek megfelelő műszaki tartalommal és egyedi, innovatív designnal újjáépített Goldberger Textilgyár épületének 6 méter belmagasságú világos terei magas szinten elégítik ki a kreatív alkotáshoz elengedhetetlen térszükségletet.

Kövesse a realista.hu hírportált a FacebookonInstagramonLinkedinen.

SOCIAL BOX