Nagyvárosi közösségi irodák Az Év Irodája versenyen

Debrecen HUB Ilyen az, amikor a közösségi irodák egymástól tanulnak, ugyanis a megalapítását az Impact HUB hálózat európai irodáiban, és a budapesti coworking irodákban, elsősorban a Kaptárban tapasztaltak inspirálták. A HUB-alapítás ötlete 2014-ben vetődött fel, a szlogenjük is ekkor született meg: habozni=toporgás, HUBozni = megoldás. Végül 2015 júliusában hivatalosan is útjára indult a Debrecen HUB, […]

Debrecen HUB

Ilyen az, amikor a közösségi irodák egymástól tanulnak, ugyanis a megalapítását az Impact HUB hálózat európai irodáiban, és a budapesti coworking irodákban, elsősorban a Kaptárban tapasztaltak inspirálták. A HUB-alapítás ötlete 2014-ben vetődött fel, a szlogenjük is ekkor született meg: habozni=toporgás, HUBozni = megoldás. Végül 2015 júliusában hivatalosan is útjára indult a Debrecen HUB, egy alig 58 négyzetméteres lakásban. A kialakításnál fontos volt, hogy az interaktivitáshoz, közös gondolkodáshoz minél több eszköz épüljön be, mint például nagy white boardok, üzenőfal, vállalkozói fal. A hagyományos íróasztaltól kezdve a fetrengős babzsákos ülőalkalmatosságon keresztül az erkélyen való munkáig mindenféle munkavégzési stílusra lehetősége van a betérő coworkereknek. A „három ’t’” szerinti irányelvet követik, azaz: TÉR – inspiráló környezet a kimozduláshoz, kis csoportos találkozókhoz, tréningekhez; TUDÁS – tanuló műhelyek a vállalkozói én megismeréséhez, fejlesztéséhez; TÁRSAK – programok egymástól tanuláshoz, alkotáshoz, együttműködéshez.

Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület 2001-ben jött létre, jelenleg három ifjúsági irodát működtet: Debrecenben, Nyíregyházán és Szolnokon, ezekből számunkra a verseny miatt a nyíregyházi lesz fontos. A nyíregyházi Közösségi FACE-ek 2011 októbere óta működik, tevékenységét egy bevásárlóközpontban kezdte, de a helyiséget kinőve 2016. szeptemberében egy szinte közösségi háznak nevezhető helyszínen nyitotta úra kapuit. A Közösségi Tér hétköznap 10-18 óra között, illetve szombaton 14-20 óra között folyamatosan nyitva tart. Ingyenes és állandó hozzáférést biztosít a fiataloknak az internethez, valamint csocsó, billiárd, pingpongasztalok, társasjátékok állnak a rendelkezésükre. Az iroda emellett inkubátorházként is működik, valamint külön figyelmet szentelnek arra, hogy fellépési vagy kiállítási lehetőséget biztosítsanak a helyi tehetséges fiataloknak.

KONNEKTOR

A KONNEKTOR, Székesfehérvár első közösségi irodája 2016 szeptemberében nyitotta meg kapuit, miután itt is nagy igény mutatkozott a világon és Budapesten is egyre népszerűbb coworking munkakörnyezetre. Irodának szintén egy belvárosi ingatlant választottak, hogy a közösségi élet ne csak a négy fal között legyen érezhető. A bútorok és berendezések kiválasztásánál a vidám színek, a kényelem és a praktikusság voltak a szempontok, amelyek egyben az eredeti ingatlan tulajdonságaival is harmonizálnak. Végeredményként egy tágas, barátságos, otthonos közösségi iroda jött létre, ahol napi és havi munkaállomásokat lehet bérelni. Programokból itt sincs hiány, rendszeresek a nyílt napok, hogy másoknak is megmutassák, mennyiben tér el és mik az előnyei egy hagyományos irodához képest. Emellett egy új, egyelőre havi rendszerességű rendezvénnyel is készülnek a dolgozóknak „afterwork party” néven.  

 

A közösségi irodák is harcba szállnak Az Év Irodája versenyen, immár külön kategóriában! A nevezési adatlapok az alábbi oldalon tekinthetőek meg. 

Az Év Irodája verseny nevezések itt érhetőek elezen a linken pedig a versennyel kapcsolatos összes tudnivaló megtalálható.