Íme, Az Év Irodája verseny győztesei!

Február 2-án gyönyörű környezetben, a Várkert Bazár fenséges épületében adta át a szakmai zsűri a legjobbaknak járó elismeréseket. Az idei verseny minden eddigi rekordot megdöntött, ugyanis összesen 136 pályázat érkezett a versenyre, a helyszínen pedig 430 szakember követte feszült figyelemmel a Díjátadó pillanatait. Kilenc kategóriában tizennégy díj talált gazdára, a legizgalmasabb verseny az irodák között […]

Február 2-án gyönyörű környezetben, a Várkert Bazár fenséges épületében adta át a szakmai zsűri a legjobbaknak járó elismeréseket. Az idei verseny minden eddigi rekordot megdöntött, ugyanis összesen 136 pályázat érkezett a versenyre, a helyszínen pedig 430 szakember követte feszült figyelemmel a Díjátadó pillanatait. Kilenc kategóriában tizennégy díj talált gazdára, a legizgalmasabb verseny az irodák között alakult ki, mivel a névadó kategóriában 62 iroda indult.

„Idén első alkalommal rendeztük meg a Díjátadó Gálát a Várkert Bazár csodálatos komplexumában. Az új reprezentatív helyszín is jelzi, hogy Az Év Irodája verseny és Díjátadó Gála egyértelműen az ország első számú ingatlanpiaci eseménye, hiszen szimbolikus jelentőséggel bír, hogy Magyarország történelmi központjában adhattuk át a díjakat, ahol minden várakozásunkat felülmúlóan 430 szakemberrel együtt ünnepelhettük a győzteseket. Arra törekedtünk idén is, hogy a verseny teljeskörű, etikus és hatékony legyen, amely biztosította a transzparenciát és a hitelességet” – mondta Kalmár Zoltán, az ingatlan.com csoport értékesítési vezetője, Az Év Irodája verseny fő védnöke.

Az irodák idén hatalmas mezőnnyel álltak a rajtvonalhoz, így nem volt egyszerű dolga a zsűrinek. Az első helyet Az Év Irodája verseny kategóriájában a Food Base Sci-fibe illő futurisztikus irodája nyerte. Az aromák és illóolajok gyártásával, forgalmazásával foglalkozó, 100%-ban magyar tulajdonú Food Base Kft. mind a külső, mind a belső tekintetében az élénk, kevésbé szokványos színek használatát, a geometriai elemek absztrakt megjelenítési lehetőségeit, valamint az átlátható, tiszta belső tér megteremtését részesítette előnyben. Jól választottak, mert sikerült egy igazán egyedi és modern hangulatú irodát létrehozniuk. Az Év Irodája Nagyvállalat kategóriáját a Dealogic City nyerte, akik egy igazi villamost, piknikszerű fetrengőt és könyvtárszobát is kialakítottak a munkatársak számára a még változatosabb munkavégzés jegyében. Az Év Design Irodája első díja a Gabor Miklos Szoke Studiohoz került, akiknek saját tervezésű és készítésű bútoraikkal és különleges dekorációs elemekkel feltuningolt irodájuk joggal nyerte el a legdizájnosabb iroda címét. Az Év Irodája Különdíjat az A66 vihette haza, akik egy műemléki védettséget élvező, klasszikus stílusú Andrássy úti palotaépület egyik kreatívan felújított, indusztriális jellegű irodájáért kapták az elismerő címet. Idén először indulhattak közösségi irodák is a versenyen, az Év Coworking Irodája címet az Impact Hub nemzetközi közösségi irodahálózatának budapesti tagja nyerte, az iroda a volt Királyi Bérpalota történelmi épületében található.

A Food Base Kft. győztes irodája

A végleges sorrend a közönségszavazás eredménye és a zsűri objektív szempontrendszere alapján alakult ki. A verseny során minden évben látható, mely irodatrend az, ami nagyban meghatározza a jelenlegi irodapiacot. Idén a well-being és a munkáltatói márkaépítés már egyre hangsúlyosabb szerepet játszott az új irodák kialakítása során, de a dizájn és a stílusos munkakörnyezet továbbra is nagyon fontos a vállalatok és a munkavállalók számára. A verseny azt is jól mutatja, milyen szépen fejlődik a magyar ingatlanpiac évről-évre, egyre magasabban van a mérce. Minden iroda arculata jól reprezentálja az adott cég hagyományait, de egyúttal azt is érzékelteti, milyen innovatív eszközökkel próbálják emelni saját presztízsüket, ezzel is fejlődésre késztetve az egész irodapiacot. E kettősség jegyében telt az idei Az Év Irodája verseny is.

„A Várkert Bazár azt a nagyon fontos üzenetet közvetíti a szakma számára, amit mi is teljes mellszélességgel képviselünk, hogy a múlt értekeit megőrizve kell új értékeket teremtenünk, vagyis arra kell törekednünk, hogy a jövő nemzedéke úgy csodálja majd a jelen új produktumait, ahogy mi csodáljuk Ybl Miklós remekművét, a Várkert Bazárt”.

A győztesek

Az Év Irodája: Food Base

Az Év Irodája Nagyvállalat kategória: Dealogic City

Az Év Design Irodája: Gabor Miklos Szoke Studio

Az Év Irodája Különdíj: A66

Az Év Coworking Irodája: Impact Hub

Az Év Irodaháza Bérlői Díj: Roosevelt irodaház

Az Év Új Ingatlanfejlesztése: Váci 1

Az Év Tervezett Kereskedelmi Projektje: Budapest One Business Park

Az Év Tervezett Lakó Projektje: Elite Park

Az Év Tervezett Projektje – Vegyes Funkció: Szervita Square

Az Év Legzöldebb Projektje: Nordic Light irodaház

Az Év Facility Management Cége: Dome Facility Services Group

Az Év Property Management Cége: Cushman & Wakefield

Az Év Ingatlanpiaci Személyisége: Noah Steinberg, a WING elnök-vezérigazgatója

A szakmai zsűri tagjai voltak: Dr. Németh Edit, a BME Ergonómia és Pszichológia Tanszékének tanszékvezető-helyettese; Bachmann Bálint DLA, Ybl-díjas építész, a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának dékánja; Koós Pál formatervező művész, a MOME Intézetigazgatója; Kovács Péter, az IseeQ, a Global Startup Awards és a xLaboratories társalapítója; Barta Zsombor BREEAM International minősítő, a Sentient Group fenntarthatósági igazgatója; Mikó Zoltán, a BME Műszaki Kancellár-helyettese; Schmidt József, a Future FM vezérigazgató-helyettese, a LEO elnöke; Ongjerth Richárd, a Magyar Urbanisztikai Társaság elnökségi tagja; Török Árpád, a TriGranit vezérigazgatója; Csuhay Borbála MRICS, a Property Market értékesítési és vagyonkezelési igazgatója. Főtámogató: Lohn Ügyvédi Iroda. Támogatók: BRAGA, DAIKIN, NESPRESSO, DekoRatio Branding & Design Studio.

 

Gratulálunk a díjazottaknak és mindenkinek köszönjük a részvételt!

 

További fotók megtalálhatóak az iroda.hu Facebook oldalán

 

SOCIAL BOX