Lássuk a legújabb skandináv irodatrendeket. Friss és ropogós!

Február 7-én 15. alkalommal nyitotta meg kapuit a Stockholmi Furniture & Light Fair, ahová a világ minden részéről érkeztek látogatók, hogy első kézből értesüljenek a legújabb Skandináv dizájn trendekről. Általánosságban elmondható, hogy az irodaterek terén az otthonos, nappaliszerű kollaborációs terek, pasztell színvilág, valamint a természetes anyagok és az organikus textúrák kombinációja lesz jellemző. Az uralkodó […]

Február 7-én 15. alkalommal nyitotta meg kapuit a Stockholmi Furniture & Light Fair, ahová a világ minden részéről érkeztek látogatók, hogy első kézből értesüljenek a legújabb Skandináv dizájn trendekről. Általánosságban elmondható, hogy az irodaterek terén az otthonos, nappaliszerű kollaborációs terek, pasztell színvilág, valamint a természetes anyagok és az organikus textúrák kombinációja lesz jellemző. Az uralkodó színek a bordó, mályva, antracit, acélkék, nyers fa, réz és arany és a tompa zöld-szürke árnyalatok.

A vásár több, mint 700 kiállítója közül az idei év kétség kívül az Európában piacvezető Kinnarps számára tartogatta a legnagyobb sikert.  A sztárdizájnerekből álló zsűri ugyanis a bútorvásár legjobb standjának választotta a cég rendhagyó installációját, és emellett két új bútorcsaládjuk, a Fields és a Space pedig elnyerte a rangos iF Design Award díjat. A díjnyertes ’Silhouettes of Kinnarps’ fantázianévre keresztelt stand élénk kék színével meglehetősen kitűnt a homogén tömegből. Különlegessége annak a koncepciónak köszönhető, hogy dekoráció sziluettjeinek részévé válhattak az érdeklődők. A transzparens textil felületeknek köszönhetően első pillantásra úgy tűnt, mintha emberi árnyékokat festettek volna a falakra, belépve azonban rögtön ráeszmélt a nézelődő, hogy valódi emberek körvonalait látja.  


A stand koncepciója abban a tekintetben is rendhagyó volt, hogy a termékek helyett monokróm színű bútorszigetekkel érzékeltették, hogy a munkakörnyezet ma már jóval több, mint pusztán ergonomikus és esztétikus bútorok összessége. Rengeteg funkciót kell ellátni egy irodatérben, amelyekhez könnyen variálható és flexibilis megoldásokra van szükség. A Flowscape applikációt is ki lehetett próbálni, mely a modern irodaterekben kiváló eszköz a terek kihasználtságának optimalizálására vagy akár arra, hogy megkeressünk egy kollégánkat vagy egy szabad tárgyalót az irodarengetegben.

A Kinnarps két másik prémium márkája, a kreatív terek bútorait megálmodó Materia és a skandináv életérzést megtestesítő Skandiform is feltűnt. A Materia újdonságai közül az egyik legötletesebb és egyben legkörnyezetudatosabb termék a Patch, mely egy háromlábú szék. Különlegessége, hogy nincs belőle két egyforma, mivel a leeső szövetdarabokból készül annak szövetezése. A másik érdekesség a „My place” névre keresztelt asztal, amely különleges paravánmegoldásával tökéletes lehetőséget kínál arra, hogy egy közös térben saját kis magánszférát teremtsünk. A Skandiform idei termékfejlesztési koncepcióját a természeti jelenségek – erdők, tájak, harmonikus csend – tökéletessége inspirálta. A Deep Forest hangelnyelő panelek újrahasznosított anyagból készült moduljai erdőket idéző mintázatukkal nemcsak vizuálisan, de akusztikailag is komfortossá teszik a teret, tökéletesen beleolvadva a környezetbe.

 

forrás: designmilk