Szálloda az irodaházban. Az Immofinanz új koncepcióval rázta meg az irodapiacot

Nagyon felpörgött a hazai irodapiac, folyamatosan alacsony az üresedési ráta, nagyon aktívak a bérlők, így az irodaházak egyre jobb szolgáltatásokkal rukkolnak elő, hogy magukhoz vonzzák és megtartsák a cégeket. A 11 hazai irodaházzal rendelkező IMMOFINANZ is a tettek mezejére lépett, hiszen kifejezetten az irodapiacra fejlesztette ki az ún. myhive márkát, amelyre úgy tekintenek, mint befektetés […]

Nagyon felpörgött a hazai irodapiac, folyamatosan alacsony az üresedési ráta, nagyon aktívak a bérlők, így az irodaházak egyre jobb szolgáltatásokkal rukkolnak elő, hogy magukhoz vonzzák és megtartsák a cégeket. A 11 hazai irodaházzal rendelkező IMMOFINANZ is a tettek mezejére lépett, hiszen kifejezetten az irodapiacra fejlesztette ki az ún. myhive márkát, amelyre úgy tekintenek, mint befektetés a jövőbe. Emellett a vállalat több budapesti épülete is nemrég BREEAM In-use minősítést szerzett, vagyis komolyan gondolják, hogy az újabb aranykor elé néző magyar irodapiacon versenyképesek akarnak maradni.

A koncepció lényege, hogy az irodaházakban dolgozók számára még jobb és kényelmesebb szolgáltatásokat kínálnak, vagyis a közös területeken – lobby, társalgó, kávézó, étterem, park stb. – szállodai nívót prezentálnak mind esztétikai értelemben, mind a szolgáltatások minőségét tekintve. Vagyis ha belépünk egy IMMOFINANZ irodaházba, akkor a bútorok, az atmoszféra a zöld növényekkel, a szolgáltatási egységek mind-mind egy igényes szálloda belső világát idézik.

Úgy is tekinthetünk a programra, mint az IMMOFINANZ well-being koncepciójára, hiszen a piacon mind az új fejlesztések, mind a megújított irodaházak esetében a dolgozók jólléte került a fókuszba, az emberközpontú világkép alapján a tulajdonosok a közös területekre koncentrálnak. Az átalakítás a myhive koncepció jegyében már megtörtént a Greenpoint 7 és a Haller Gardens esetében, a program folytatódik az Átrium Parkban, valamint a Globe 13 és az Xenter 13 irodaházakban is. Hazánkban mintegy 105 ezer négyzetméternyi irodaépületet érintenek az újítások. A márkát első lépésben hat ország 20 irodaházában vezették és vezetik be: Ausztriában, Németországban, Csehországban, Lengyelországban, Romániában és Magyarországon.

A bűvös négyes

„A myhive nemzetközi irodamárkánk egyet jelent a barátságos légkörrel, a figyelmes személyzettel, a szállodák inspirálta hangulattal, valamint azokkal a szolgáltatásokkal és kényelmi funkciókkal, amelyek révén a bérlők még inkább a munkájukra összpontosíthatnak, és az új munkatársak keresésekor is vonzó munkaadóként léphetnek fel a piacon. A barátságos hangulat és az infrastruktúra nem csupán a mindennapi munkát ösztönzi, de inspirálhatja a bérlők közötti kommunikációt is, és segíthet egy aktív közösség létrehozásában” – mondta el a tegnap budapesti bemutatón Christian Traunfellner, az IMMOFINANZ vagyonkezelésért felelős vezetője.

A myhive koncepció négy fő jellemzőre épül, amelyek jól érzékeltetik a márka előnyeit: szállodák inspirálta dizájn, rendkívül figyelmes kiszolgálás, sokoldalú infrastruktúra és egy nemzetközi közösség létrehozása.  A program jegyében az üzemeltetés részérők egy kvázi community menedzser törődik az irodisták jóllétével és szervezi az irodaház közösségi életét.

Magyarországon a myhive Greenpoint 7 irodaház átadásával kezdődött meg hivatalosan a márka bevezetése. Ez az irodaház a myhive koncepció mintaprojektje, amelynek keretében teljesen átalakították a közös használatú belső irodatereket, otthonos közösségi tereket hoztak létre, valamint új szolgáltatásokat és kényelmi funkciókat vezettek be. Az éttermet is felújították, valamint az épület mellett nő a zöld területek aránya, ahol szintén kényelmes közösségi tereket alakítanak ki.

„Nagyon örülünk, hogy helyi portfóliónk öt irodaépületét is kiválasztották a myhive márka bevezetésére. Az IMMOFINANZ új koncepciója teljes mértékben a bérlők és munkavállalóik igényeit és elvárásait szolgálja. A jövőbeni myhive épületeknél a jó megközelíthetőség, a hatékony infrastruktúra és a nagyfokú rugalmasság is fontos feltétel” – tette hozzá Nagy Viktor, az IMMOFINANZ magyarországi működésért felelős vezetője.

Kövesse a realista.hu hírportált a FacebookonInstagramonLinkedinen.

 

SOCIAL BOX