Az AGORA Budapest is bemutatkozik a MIPIM szakkiállításon

A HB Reavis idén már tizenkettedik alkalommal vesz részt a MIPIM-en, ahol találkozik az iparági szereplőkkel, és bemutatja legújabb, izgalmas beruházásait. Ezek közé tartozik a Varso Place, az a Varsóban épülő 140 000 négyzetméteres vegyes funkciójú épületegyüttes, amely 2020-as elkészültekor Európa egyik legmagasabb tornyát is magáénak tudhatja majd. „Igazán izgalmas időszak ez a HB Reavis […]

A HB Reavis idén már tizenkettedik alkalommal vesz részt a MIPIM-en, ahol találkozik az iparági szereplőkkel, és bemutatja legújabb, izgalmas beruházásait. Ezek közé tartozik a Varso Place, az a Varsóban épülő 140 000 négyzetméteres vegyes funkciójú épületegyüttes, amely 2020-as elkészültekor Európa egyik legmagasabb tornyát is magáénak tudhatja majd.

„Igazán izgalmas időszak ez a HB Reavis számára, három olyan nagyszabású fejlesztésünk van folyamatban Varsóban, Pozsonyban és Budapesten, amelyek nagy változást hoznak majd a városok életébe. Örömmel mutatjuk be a MIPIM-en ezeket a fontos beruházásokat, és szívesen beszélünk a HB Reavis porfóliójának többi eleméről és a jövőre vonatkozó stratégiánkról is. Az Európában, illetve az Egyesült Királyságban futó projektjeinkkel párhuzamosan új piacokon is keressük a lehetőségeket, többek között Németországban” – mondta Pavel Trenka, a HB Reavis csoport vezérigazgatója.

Varso Place

A látványos Varso Place épületegyüttes egy 53 emeletes irodatoronyból és két középmagas épületből áll majd, előbbit a világhírű Foster & Partners építésziroda, utóbbit a varsói Hermanowicz Rewski tervezte. Ez lesz a legmagasabb torony Közép-Európában, amely még a londoni Shard felhőkarcolót is lehagyja egy méterrel. A Varso Place európai szinten vezető üzleti célpont kíván lenni, és olyan nemzetközi cégeknek és start-up vállalkozásoknak ad majd otthont, amelyek más uniós országokkal terveznek üzleti vagy kereskedelmi kapcsolatot kialakítani.

AGORA Budapest

A magyar főváros szívében elhelyezkedő AGORA Budapestnek is elkezdődtek a kivitelezési munkálatai. A vegyes funkciójú, új városközpontban 136 000 négyzetméteren prémium kategóriás, modern irodák és kereskedelmi egységek is helyet kapnak. Kortárs fenntartható építészeti megoldásaival, zöldterületeivel és tágas közösségi tereivel a beruházás jelentősen hozzájárul majd a környék teljes megújulásához.
 
A HB Reavis olyan neves külföldi és magyar tervezőirodák bevonásával dolgozik, mint a londoni székhelyű MAKE, vagy az ikonikus épületeket tervező magyar FINTA Stúdió. Az első két épület várhatóan 2018 végére készül el. Az első irodaház, az AGORA HUB a városban az egyik legnagyobb, 4 500 négyzetméteres szintterületet kínál majd, amely a hazai és nemzetközi nagyvállalatok számára jelent vonzerőt. A HB Reavis a fejlesztés számára BREEAM Outstanding és WELL Platinum minősítést kíván szerezni.

Twin City

A MIPIM szakkiállításon a Twin City és Twin City Tower fejlesztéseket is bemutatják. A Twin City Közép-Európa jelenleg legnagyobb rehabilitációs programjának részeként valósul meg. A projekt során több ütemben jön létre egy modern üzleti negyed, amely fokozatosan integrálódik majd Pozsony központjába. Az első ütemben három épület készül el, körülbelül 65 000 négyzetméteren modern irodákkal, kiskereskedelmi egységekkel és szolgáltatásokkal.

A fejlesztés központi eleme a Twin City Tower, amelynek modern tornya rézburkolatot kap, a korábbi ipari terület örökségét megidézve. A torony 24 emeletes lesz, elérve a 89 méteres magasságot, és a legmodernebb ideális munkakörnyezetet teremtő technológiákkal büszkélkedhet majd. A Sibert+Talas, a CEPM és a John Robertson Architects építészirodák által tervezett projekt kiváló összeköttetésben lesz a várossal. A Tower a tervek szerint 2018-ban készül el.

Kövesse a realista.hu hírportált a FacebookonInstagramonLinkedinen.

SOCIAL BOX