Kastélyból iroda a well-being jegyében

A történelmi vár tulajdonosa Chris Morling úgy döntött, hogy a vállalkozásának székhelyéül egy elhagyatott angliai kastélyt választ, ahol minden alkalmazottja számára bőven van hely. A Cirencesterben lévő építmény több mint 900 négyzetméter nagyságú alapterületen terül el, mely az átalakítás után teljesen megváltozott. A viktoriánus kastély eredetileg csúnya, barátságtalan és kreativitástól mentes övezet volt, ám ma […]

A történelmi vár tulajdonosa Chris Morling úgy döntött, hogy a vállalkozásának székhelyéül egy elhagyatott angliai kastélyt választ, ahol minden alkalmazottja számára bőven van hely. A Cirencesterben lévő építmény több mint 900 négyzetméter nagyságú alapterületen terül el, mely az átalakítás után teljesen megváltozott. A viktoriánus kastély eredetileg csúnya, barátságtalan és kreativitástól mentes övezet volt, ám ma már egy pezsgő és élénk színekkel díszített, izgalmas irodaként funkcionál. A Rolling Stones és a rock nagyjai által inspirált mosdó, Star Wars-témájú mozi és még egy jégbarlang tárgyalóterem is befért az irodába. Az épület új arculata kicsit sem emlékeztet a korabeli kastélyok hangulatára, csak a páncélos lovag és a modern köntösbe öltöztetett ülőgarnitúrák őrzik az egykori eleganciát.

Az átépítés során a legfontosabb szempont a dolgozók elégedettsége volt, hogy mindenki legyen boldog a munkahelyén. „Azt akartuk, hogy ez egy csodálatos és produktív munkakörnyezet legyen, melynek során a csapat igényei és szükségletei köré terveztük a dizájnt. Vannak, akik szeretnek állni, miközben dolgoznak, másik pedig azt szeretik, ha félrevonulhatnak. ” – mondta a vállalat vezetője, Chris Morling. Éppen ezért a fő fókusz a kényelmen van. Ennek érdekében sok különféle szobát és területet alakítottak ki, vannak helyek a meetingekre, az egyéni munkára és helyiségek a csendes percekre – ilyen például a könyvtárszoba is.

De nemcsak a dizájn újult meg, hanem fenntartható funkciókat is alkalmaztak az újratervezéskor. A kastély energetikai hálózata is teljesen megújult, a várat egy szuperhatékony energia-visszanyerő rendszer látja el, mely biztosítja a friss levegő folyamatos áramlását minden szobában, de a rendszernek köszönhetően az iroda energiafelhasználása is jelentősen csökkent. A további energiatakarékosság jegyében minden szobában passzív infravörös érzékelőket helyeztek el, hogy csak akkor kapcsoljon fel a lámpa, amikor emberek vannak a szobában. A természet szerelmesei élvezhetik a recepciónál található élőfalat, amely egy okos rendszernek köszönhetően automatikus vízellátásban részesül.

forrás: inhabitat.com

SOCIAL BOX