7 pénztárcakímélő gesztus a boldogabb munkavállalóért

1. Legyen egy alap, melyhez bármikor hozzáférhetnek a munkatársak. Itt most nem pénzügyi dolgokról beszélünk, hanem például a fizetés mellé kapjanak 10 italkupont, melyet bármikor felhasználhatnak. Ezek az apróságok arra is jók, hogy a kollégák egymást megjutalmazzák. Például, ha valaki nagyon el van havazva a munkával, az egyik társa pedig sokat segít neki, akkor az […]

1. Legyen egy alap, melyhez bármikor hozzáférhetnek a munkatársak. Itt most nem pénzügyi dolgokról beszélünk, hanem például a fizetés mellé kapjanak 10 italkupont, melyet bármikor felhasználhatnak. Ezek az apróságok arra is jók, hogy a kollégák egymást megjutalmazzák. Például, ha valaki nagyon el van havazva a munkával, az egyik társa pedig sokat segít neki, akkor az illetőnek legyen lehetősége megköszönni a segítséget és jutalom formájában kifejezni a háláját a másik felé – mondjuk úgy, hogy a saját 10 kuponjából kettőt odaad neki.

2. Legyen rendszeresen egy nap (havonta, évente), amikor együtt ünnepel a csapat. A lényeg, hogy a főnök ismerje el a beosztottak munkáját, a kollégák pedig dicsérjék meg egymást. Mindenki szereti a nyilvános elismerést és a jutalmakat is, kisebb díjakkal például még személyesebbé lehet tenni ezeket az eseményeket. A cél a további motiválás és ezáltal az elégedett alkalmazottak.

3. Legyen családi nap! Ez azért fontos, mert a munkavállalók családjai sokszor nem értik, mit is csinál pontosan a munkája során az illető. Ez jó alkalom arra, hogy a közeli hozzátartozók megismerjék a céget, a kollégákat, a főnököt és rajtuk keresztül a családtag munkájának fontosságát. Ha pedig nyilvános elismerésben részesül a cég alkalmazottja, a család vele együtt élheti át a boldog perceket.

4. Hadd hozzák be kiskedvenceiket az irodába! Persze lehet, hogy ez az a típusú állatbarát hely, ahová akár naponta bevihetik a kollégák az állatokat, de akkor is legyen 1-1 nap, amikor egy kis időt bent is eltölthetnek szőrös barátaikkal. Ehhez persze nézzük meg a munkaügyi előírásokat, hogy belefér-e az állatok látogatása, valamint beszéljük meg a nem állattartó kollégákkal, hogy zavarná-e őket ez a dolog vagy sem.

5. Ha egy kolléga vagy egy osztály nagy sikereket ér el, azt érdemes megosztani másokkal is. A partnerek felé jó kommunikálni a kisebb-nagyobb eredményeket, például hírlevél formájában, de a közösségi oldalakra is kitehetjük a jóhíreket. Ez több dolog miatt is jó: jólesik a kollégáknak a nyilvános elismerés, a partnerekből pozitív érzést válthat ki, a versenytársak látják, hogy milyen szorgalmas és eredményes céggel kell szembenézniük.

6. Az ingyenes étel vagy ital is nagyon boldoggá teheti a munkavállalókat, a vállalat figyelmességéről tanúskodik ez a gesztus. Nem kell minden nap ingyen három fogasos ebéddel kedveskedni az alkalmazottaknak, de például a gyümölcsnap, az ingyen kávé és az előre csomagolt kis szendvicsek biztosan hozzájárulnak a cég pozitív megítéléséhez és a munkavállalói elköteleződéshez.

7. A különféle kedvezmények és támogatások is hozzájárulnak a dolgozói elégedettség növeléséhez. Ez lehet például mozi- vagy színházjegy-kedvezmény, benzintámogatás, a szomszéd kávézóba napi kedvezmények, könyvutalványok, és hasonló apróságok.

SOCIAL BOX