Praktikus irodaterek az izraeli Microsoft-irodában

Hogyan lehet a privát munkaterületeket összekapcsolni a közösségi terekkel? Ennek a projektnek ez volt az egyik legfőbb célkitűzése, hogy mindezt a lehető legpraktikusabb módon megvalósítsa. A személyes munkaállomásokat egy osztott közösségi térben alakították ki, ahol egy területen legfeljebb négy fős csoportok tudnak együtt dolgozni. Ez a megoldás azért jó, mert egyszerre lehetnek egyedül vagy kisebb […]

Hogyan lehet a privát munkaterületeket összekapcsolni a közösségi terekkel? Ennek a projektnek ez volt az egyik legfőbb célkitűzése, hogy mindezt a lehető legpraktikusabb módon megvalósítsa. A személyes munkaállomásokat egy osztott közösségi térben alakították ki, ahol egy területen legfeljebb négy fős csoportok tudnak együtt dolgozni. Ez a megoldás azért jó, mert egyszerre lehetnek egyedül vagy kisebb csoportokban is a kollégák az open office-on belül. Minden csapat saját zónáját az adott dolgozók alakíthatták ki, az ő igényeikre tervezték a tereket. Némelyik csapat egyszerre zárt és nyitott teret is szeretett volna, de voltak, akik egy központi nyitott térben szerettek volna együtt dolgozni.

A nagy közös területet az iroda közepén alakították ki, melyet minden alkalmazott jól ki tud használni. Ehhez a részhez kapcsolódik más közösségi tér is, mint az étkezési zóna, a kávézó, a konyha, a játéktér és különféle digitális táblák is – így, ha kedvük szottyan, akár egy rögtönzött meetinget is tarthatnak a munkatársak. Igazából ez egy nagy „gyűjtőterület”, egy olyan hely, ahol együtt ünnepelhetnek, nevethetnek, beszélhetnek és tárgyalhatnak. Az 1800 négyzetméteres irodatér természetes anyagokban és letisztult formákban bővelkedik, egyfajta modern otthon a munkatársak számára.

Forrás: Office Snapshots