Így újult meg a River Estates irodaház

A homlokzatok a reklámok lebontásával, a felületek világos színre festésével és a homlokzati falak “blende” jellegének erősítésével újultak meg. A főbejárati előcsarnok esetében a cél a szürke gránitburkolatok miatt kissé sötét belső tér világosabbá, frissebbé, dinamikusabbá tétele volt. Az épületet kezelő S IMMO képviselői a Váci út felől belátható előcsarnokba a térben jól érzékelhető, önálló […]

A homlokzatok a reklámok lebontásával, a felületek világos színre festésével és a homlokzati falak “blende” jellegének erősítésével újultak meg. A főbejárati előcsarnok esetében a cél a szürke gránitburkolatok miatt kissé sötét belső tér világosabbá, frissebbé, dinamikusabbá tétele volt. Az épületet kezelő S IMMO képviselői a Váci út felől belátható előcsarnokba a térben jól érzékelhető, önálló vizuális élményt jelentő lámpatest, és a hengerpalást belső felületén egy nagyméretű kortárs plasztika elhelyezésére tettek javaslatot. Az épület választott neve miatt a vízesés megtartását javasolták valamilyen formában, de átalakítását kérték, mert a lezuhogó víz hangját a belső térben túl erősnek tartották, írja az epiteszforum.hu.

A forgóajtó előtti tér szabadon tartása érdekében a beléptetőkapu-rendszert áthelyezték a hengerpalást belső, íves vonalára. A vízesést kétlépcsős vízfallá alakították át: a víz összesen 4,5 m magas, 2 m széles, bordázott kőfelületen “surran” le – az élményt a felszínesedett, nedves kőfelületen fodrozódó víz látványa jelenti. A két lépcső között kisméretű vízmedence helyezkedik el. A vízesés mind a várótérből, a mellette felvezető lépcsőről, mind a felette átívelő üveghídról jól látható.

A liftblokk felülete három szint magasságban a recepciós pult színével megegyező edzettüveg borítást, a liftelőterek szintenként új, bontható sávos álmennyezetet kaptak. Az új arculat kialakításának szellemében a belső falfelületek fehér akril festéssel borítottak. Az épület személyforgalmának segítésére, ellenőrzésére 2 munkahelyes, kék üvegborítású recepciós pult készült. Felette helyezkedik el a szervesnek ható, a Voronoj-cellák matematikai szabályok szerint szerkesztett plasztika. A hengeres előtér mennyezetére egyedi “örvénylámpa” készült. 

SOCIAL BOX