Magyar befektetési fórum New York-ban

Az amerikai üzletemberek részéről nagy volt az érdeklődés a magyar befektetési környezet iránt, a fórumon mintegy 100 üzletember vett részt. Magyar Levente gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár a konferencián hangsúlyozta: a magyar kormány stratégiája szerint Magyarország Európa egyik termelési központjává vált, a kontinens egyik leginkább befektetőbarát gazdasági környezetével. A következő lépés a kutatás-fejlesztés támogatatásával az Invented in Hungary-típusú […]

Az amerikai üzletemberek részéről nagy volt az érdeklődés a magyar befektetési környezet iránt, a fórumon mintegy 100 üzletember vett részt. Magyar Levente gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár a konferencián hangsúlyozta: a magyar kormány stratégiája szerint Magyarország Európa egyik termelési központjává vált, a kontinens egyik leginkább befektetőbarát gazdasági környezetével.

A következő lépés a kutatás-fejlesztés támogatatásával az Invented in Hungary-típusú beruházások ösztönzése, amelyhez átalakították az adórendszert, valamint új, a magasabb hozzáadott értéket előállító beruházások vonzása érdekében új támogatási formákat vezettek be.

A fórumon Magyar Levente átadta a HIPA által alapított “Chain Bridge Budapest Award”-ot, amelyet ezentúl minden évben egy olyan amerikai vállalatnak ítélnek, amely magyarországi beruházásaival és tevékenységével jelentősen hozzájárul az ország gazdasági és társadalmi fejlődéséhez. A díjat az IBM kapta meg elsőként.

Kövesse a realista.hu hírportált a FacebookonInstagramonLinkedinen.

SOCIAL BOX