Mi történt eddig 2017-ben a magyar ingatlanpiacon? Befektetések és fejlesztések

JANUÁR A Prologis megvásárolta az M0 Central Business Parkot A Prologis European Properties Fund II megvásárolta a magyarországi M0 Central Business Parkot. Az eladó az IDI Gazeley volt. A két új, összesen 31 ezer m2-es épület a Prologis Park Budapest-Sziget részévé válik. A CA Immo kivásárolta az Infoparkban a tulajdonostársát A CA Immo megszerezte az […]

JANUÁR

A Prologis megvásárolta az M0 Central Business Parkot

A Prologis European Properties Fund II megvásárolta a magyarországi M0 Central Business Parkot. Az eladó az IDI Gazeley volt. A két új, összesen 31 ezer m2-es épület a Prologis Park Budapest-Sziget részévé válik.

A CA Immo kivásárolta az Infoparkban a tulajdonostársát

A CA Immo megszerezte az Union Investment Real Estate AG-vel a 49 %-os részesedését a budapesti 13.700 m2-es, Infopark A irodaházban.

Átadták a Trans-Sped logisztikai központját Tatabányán

A Trans-Sped Kft. hatezer négyzetméteres csarnokot adott át a Tatabánya-Környe Ipari Parkban, amely a japán AGC autóüveggyár raktárigényét elégíti ki.

A budapesti Aria Hotel lett a világ legjobb szállodája

A New Yorkban megrendezett TripAdvisor Travelers’ Choice Awards versenyen a Világ legjobb szállodája díjat nyerte el a másfél éve megnyílt hotel, amely a Hercegprímás utca elején található.

A Bosch regionális logisztikai központot épít Hatvanban

Közép-kelet-európai regionális logisztikai központot telepít 2018-tól Hatvanba a Bosch, amely 60 ezer négyzetméteres területet bérel a magyar államtól.

Megnyílt az Eurostars Hotel új szállodája

Új, 101 szobás szállodát nyitott Exe Danube Budapest néven az Eurostars Hotel Company.

FEBRUÁR

Kihirdették Az Év Irodája verseny győzteseit

A VII. Az Év Irodája Díjátadó Gálán kihirdették a verseny győzteseit. A nevezések száma minden eddigi rekordot megdöntött, hiszen 136 pályázat érkezett a versenyre.

Debrecenben épít új gyárat a Thyssenkrupp

35 millió eurós beruházással Debrecenben épít új gyárat a német Thyssenkrupp.

Magyar befektetők vették meg a Váci Greens

Az Atenor értékesítette a Váci Greens irodapark 15.700 m2-es „A” épületét egy magyar befektető társaságnak.

Építik a Mill Park irodaházat

Elkezdődött a Skanska legújabb hazai fejlesztésének, a Mill Parknak a kivitelezése a Soroksári úton. A 36.000 m2-es irodaház átadására 2018-ban kerül sor.

Új üzemet épít az Alföldi Tej Debrecenben

12 milliárd forintos beruházással új feldolgozóüzemet fejleszt az Alföldi Tej Kft. Debrecenben.

Hatalmas lakóparkot épít a Cordia Budán

A Cordia közel 3 milliárd forintért megvásárolta a Sasad Resort üres telkeit a GTC Magyarországtól.  Hat ütemben összesen 850 otthont épít fel a héthektáros területen 2021-ig.

Elkészült a Duna Aréna

Épül a Millennium Gardens irodaház

Az idén elkezdődik a 37 ezer m2-es Millennium Gardens irodaház építése a TriGranit fejlesztésében a Millennium Városközpontban. Az első bérlők várhatóan 2019 második felében költözhetnek be.

MÁRCIUS

Az OTP Ingatlanalap megvette a Váci Greens B épületét

Az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. megvásárolta a Váci Greens 25 ezer m2-es „B” épületét az Atenortól.

A SPAR bevásárlóközpontot és hipermarketet adott át Érden

Érden 7 ezer négyzetméteres bevásárlóközpontot nyitott a SPAR, benne egy több mint 3 ezer négyzetméteres INTERSPAR hipermarkettel.

Agora Budapest néven új irodanegyed épül

Elindult a HB Reavis nagyszabású beruházása, az AGORA BUDAPEST. Vadonatúj városközpont épül 2018-2023 között irodaházakkal, üzletekkel, parkokkal. A buszpályaudvart is integrálják az összesen 136 ezer m2-nyi bérbeadható területtel rendelkező projektbe. Az első irodaházat – az AGORA HUB-ot –2018 végéig át is adhatják a Váci út közelében.

A Budapest Airport lett a legjobb kelet-európai repülőtér

Ismét a budapesti Liszt Ferenc-repülőtér kapta a legjobb kelet-európai repülőtér díját az angol Skytrax légiközlekedési tanácsadó cégtől.

Újjászületik a Science Park

A Science Park irodaház tavalyi arculatváltása után idén megkezdődnek az épület külső és belső felújításának munkálatai is.

A Wing eladta a Dél-pesti Üzleti Parkot

A Wing értékesítette a 34 ezer m2-es Dél-pesti Üzleti Parkot a Diófa Alapkezelő Zrt. által képviselt Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap részére.

SHOPMARK néven megújul Budapest egyik bevásárlóközpontja

Az Üllői úti Europark Bevásárlóközpont új neve: SHOPMARK. A 26 ezer négyzetméteres bevásárlóközpont tavaly került a Diófa Alapkezelő Zrt. által képviselt Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap tulajdonába.

A CPI megvette a Pólust és a Camponát

A CPI Property a CBRE Global Investors által menedzselt ingatlanalapoktól megvásárolta többek között a budapesti Pólus és a Campona bevásárlóközpontokat.

Brit ingatlanalap vette meg az Aerozone logisztikai központot

Az M7 Real Estate Közép-Európai Alapja megvásárolta a 62 ezer négyzetméteres Aerozone logisztikai központot.

ÁPRILIS

Új tésztagyárat építenek Gyermelyen

A Gyermelyi Zrt. 7,1 milliárd forintért új tésztagyárat épít.

A kínai BYD megnyitotta elektromosbusz-gyárát Komáromban

A kínai BYD a komáromi ipari parkban megnyitotta első európai termelő üzemét 6,2 milliárd forintból.

Eladták a Dreher sörgyárat

Lezárult a SABMiller egykori közép- és kelet-európai vállalatainak, köztük a Dreher Sörgyáraknak a felvásárlása, az új tulajdonos a japán Asahi Group Holdings.

Átadták a Apollo Tyres gigantikus gyárát Gyöngyöshalászon

A világ legkorszerűbb gumiabroncs-üzeme kezdi meg a termelést  Gyöngyöshalász ipari parkjában. A 72 hektáron elterülő gyár építésébe 475 millió eurót fektettek.

Logisztikai központ és konténerterminál épül Zalaegerszegen

Zalaegerszegen hamarosan megkezdődhet a hatmilliárd forintos logisztikai központ és konténerterminál létrehozása. A Flex Zrt. hárommilliárd forintból 2200 négyzetméteres új csarnokot is épít autóipari kutatás-fejlesztési célokra.

Búzakeményítő gyár épül Visontán

Magyarország egyetlen 33 ezer m2-es búzakeményítő gyára épül meg a Heves megyei Visontán 93 millió eurós beruházásban 2018 végére.

Újjászületik a Material Center

Magas minőségű irodaházzá varázsolja a 20 ezer m2-es Material Center épületét a Wing Skylight CITY néven.

Átadták Mohácson Magyarország egyik legnagyobb vágóhídját

Átadták az MCS Vágóhíd Zrt. 21 milliárd forintos üzemét Mohácson.

Az OTP ingatlanalapja megvette a Corvin Skypark irodaházat

Az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. a 25 ezer m2-es Corvin Skypark irodaházzal bővítette a Prime Alap portfólióját.

A CTP gyárakat és logisztikai csarnokokat fejleszt Magyarországon

A CTP a Dana Hungary számára új, 13 ezer m2-es fogaskerékgyártó gyáregységet fejleszt Győrben. Emellett Biatorbágyon a Vendel Parkban bővíti a GSI meglévő üzemcsarnokát további 16 000 m2-rel, valamint Tatabányán a gyógyászati segédeszköz termékeket előállító Coloplast részére fejleszt 27 ezer m2-es logisztikai központot. De további beruházások is folyamatban vannak.

Épül az Alphagon irodaház Dél-Budán

A Dombóvári út-Nádorliget utca sarkán épül az 5 ezer m2-es Alphagon irodaház a Bischoff & Compagnons fejlesztésében, amelynek átadására 2019 2. negyedévében kerül sor.

Megvették a Sziget-Centert

Az OTP Ingatlanbefektetési Alap megvásárolta a Futureal-csoporttól a Csepel-sziget legnagyobb bevásárló központját, a Sziget-Centert.

MÁJUS

Megnyílt a Skypark, a Nokia új budapesti fejlesztő központja

Átadták a Nokia Skyparkot a Corvin Sétányon. A 25 ezer négyzetméteres komplexum Magyarország egyik legnagyobb informatikai és telekommunikációs kutatás-fejlesztési központja.

Új csarnokot épít a Wing az East Gate Business Parkban

Az East Gate Business Parkban 14 ezer m2-es ipari csarnok építését kezdte el a Wing, amely egy 25.000 m2-es fejlesztés első ütemeként épül fel.

Futurisztikus irodaház épül Debrecenben

Debrecenben 2018 harmadik negyedévére elkészül a 22 ezer négyzetméteres Forest Offices Debrecen irodaház az SSC-szektor igényeire alapozva.

Átadták a szegedi lézerközpontot

A CTP megvásárolta a budapesti Rozália Parkot

A CTP megvette az 58 ezer m2-es Rozália Parkot a Challengertől.

Magyar győztesek a FIABCI Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatán

A Nemzetközi Ingatlanszövetség, a FIABCI idei pályázatán négy első és két második díjat kaptak a magyarok (Swietelsky Magyarország: Várkert Bazár és 4-es metró, Horizon Development: Váci 1 épülete 2 díjat is kapott, LAFARGE Cement Magyarország: Királyegyházi Cementgyár, XIII. Kerületi Önkormányzat: Angyalföld újjáépítése).

Átadták a Samsung új gödi gyárát

Átadták a Samsung SDI elektromosjármű-akkumulátor gyárát Gödön.

JÚNIUS

Megújul a Gateway Office Park

A CPI folytatja felújítási programját: megújul az Árpád híd pesti hídfőjénél lévő 36 ezer m2-es Gateway Office Park is.

Megnyílt az IKEA új áruháza Soroksáron

Az IKEA harmadik, 33 ezer m2-es magyarországi áruháza 17 milliárd forintos beruházásból épült meg Soroksáron.

Épül a BudaPart a Kopaszi gátnál

Letették a BudaPart alapkövét a Kopaszi gátnál. A 10 év alatt felépülő új városnegyedben a fejlesztő Property Market két lakóház és egy irodaház építésével indította el a megaprojektet az 54 hektáros területen.

Az M7 ipari ingatlanokat vásárolt

Az M7 Real Estate hét ipari ingatlant vásárolt a Partners Group-tól és a Cromwell Property Group-tól, így hazai portfóliója több mint 260 ezer m2-re duzzadt.

Átadták Közép-Európa egyik legnagyobb logisztikai terminálját Csepelen

Átadták a német Hamburger Hafen und Logistik 50 millió eurós beruházással megvalósult, 165 ezer m2-es intermodális (vasúti és közúti fuvarozást kombináló) terminálját Csepelen.

Megújul a Duna Plaza

Az elmúlt 15 év legnagyobb átalakítása vette kezdetét a Duna Plaza-ban.

Bővítik a Siemens budapesti gyárát

A Siemens a budapesti Power and Gas üzem telephelyén 10 milliárd forint beruházással bővíti gáz- és gőzturbinalapát-gyárát.

Már épül az Ecodome irodaház is

A Redwood Real Estate Holding spekulatív alapon elkezdte a budai Ecodome irodaház fejlesztését.

Új gyárat adott át a Hell

A Hell cégcsoport alumínium italdobozokat gyártó 42 ezer m2-es üzemet létesített Szikszón.

Új híd épül Budapesten

Új híd épül, amelynek révén közvetlen közúti kapcsolat jön létre Dél-Budapesten: a létesítmény Észak-Csepelen keresztül köti össze a Galvani út vonalában Dél-Budát, az M1/M7 bevezető szakaszát Dél-Pesttel, a Jászberényi útig. 

Kövesse a realista.hu hírportált a FacebookonInstagramonLinkedinen.

SOCIAL BOX