A Krisztina Palace irodaházat megvette az Erste Ingatlan Alap

Az 18 ezer négyzetméteres prémium irodaépület Buda központi iroda-alpiacán található, 2010-ben épült és BREEAM „kiváló” minősítéssel rendelkezik. Az A-kategóriás irodaház olyan világcégek magyarországi központja, mint a Johnson & Johnson és az Eaton. A tranzakciós tárgyalások igen hatékony módon zajlottak és az átvilágítási folyamat kezdetétől számítva mindössze hét hetet vettek igénybe. „Az Erste Ingatlan Alap portfoliójába most egy […]

Az 18 ezer négyzetméteres prémium irodaépület Buda központi iroda-alpiacán található, 2010-ben épült és BREEAM „kiváló” minősítéssel rendelkezik. Az A-kategóriás irodaház olyan világcégek magyarországi központja, mint a Johnson & Johnson és az Eaton. A tranzakciós tárgyalások igen hatékony módon zajlottak és az átvilágítási folyamat kezdetétől számítva mindössze hét hetet vettek igénybe.

„Az Erste Ingatlan Alap portfoliójába most egy újabb A-kategóriás, hatékonyan működtethető irodaház került. A Krisztina Palace megvétele jól illeszkedik stratégiánkba, amely szerint olyan ingatlanokat vásárolunk, amelyek jó bérlői összetétellel rendelkeznek és hosszú távon is stabil pillérei portfoliónknak” ‒ nyilatkozta Pázmány Balázs, az Erste Alapkezelő Zrt. igazgatóságának elnöke.

„A CBRE örömmel képviselte az Union Investmentet ezen ügylet során. A tény, hogy a tranzakciót ilyen gyorsan nyélbe ütötték, a felek professzionalizmusát dicséri. Az irodaépület eladása egyúttal egy mérföldkő a magyar irodapiacon, amely ismét egy rekordév elé néz, hiszen eddig mintegy 900 millió eurót költöttek el a befektetők” – tette hozzá Tim O’Sullivan, a CBRE befektetési vezetője.

Az Erste Ingatlan Alap a legnagyobb nyíltvégű ingatlanalap Magyarországon, mintegy 350 milliárd forintos vagyonnal.

Kövesse a realista.hu hírportált a FacebookonInstagramonLinkedinen.

SOCIAL BOX