A Promenade Gardens új tulajdonosa az ERSTE Ingatlan Alap

Az új, keresett, kettős környezetvédelmi minősítéssel rendelkező, 25.000 m2 alapterületű épületet többek között olyan presztízsbérlők választották már, mint a Celanese és a Citibank, ám a közeljövőben további megállapodások bejelentése is várható. Pázmány Balázs FRICS, az ERSTE Asset Management igazgatóságának elnöke a tranzakciót értékelve hangsúlyozta: “Az ERSTE Ingatlan Alap folyamatosan keresi a magas műszaki minőséget képviselő […]

Az új, keresett, kettős környezetvédelmi minősítéssel rendelkező, 25.000 m2 alapterületű épületet többek között olyan presztízsbérlők választották már, mint a Celanese és a Citibank, ám a közeljövőben további megállapodások bejelentése is várható.

Pázmány Balázs FRICS, az ERSTE Asset Management igazgatóságának elnöke a tranzakciót értékelve hangsúlyozta: “Az ERSTE Ingatlan Alap folyamatosan keresi a magas műszaki minőséget képviselő épületeket a hazai piacon, legutóbbi akvizícióink közül mégis kiemelkedik a Promenade Gardens irodaház. A projekt 2016-os indulásának első percétől kezdve hittünk a Promenade Gardens sikerében, és folyamatosan figyelemmel kísértük a fejlesztés előrehaladását, egészen a tulajdonosváltás napjáig. Most már büszkén mondhatom, hogy ez a világszínvonalú épület – amely méltán szinonimája a műszaki kiválóságnak, az energia- és vízhatékonyságnak, a környezettudatos megoldásoknak és az elegáns esztétikai megjelenésnek – az ERSTE-portfólió része. Ígérjük, hogy ezt a kiemelt ingatlant nagy odafigyeléssel és ügyfélközpontú mentalitással irányítjuk majd.”

Az épületet fejlesztő Horizon Development nevében Kovács Attila MRICS ügyvezető partner, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület alelnöke szintén méltatta az ügyletet: “Minden olyan törekvésünk, hogy a Váci úti irodafolyosón egy valóban világszínvonalú épületet hozzunk létre, visszaigazolódott az ERSTE Ingatlan Alap döntésében, akik felismerték a fejlesztésben a biztos hozamot generáló, hosszú távon is értékteremtő befektetési lehetőséget. A Promenade Gardens tervezésekor és kivitelezésekor egyedülálló fejlesztői megközelítést követtünk, amelynek középpontjában olyan munkakörnyezet kialakítása állt, ahol elsődleges a felhasználók elégedettsége, komfortérzete és hatékonysága, miközben jelen van a környezet és a társadalom, valamint a jövő iránti felelősségvállalás is. Meggyőződésünk, hogy az ERSTE Ingatlan Alap szintén tapasztalhatja majd, hogy a hozzáadott építészeti érték és a környezet iránti elkötelezettség az ingatlan hosszútávú szerethetőségéhez és profitabilitásához egyaránt hozzájárul.”

SOCIAL BOX