Haditengerészeti raktárból LEED Gold irodaház

Első pillantásra nehéz elképzelni, hogy ez az inspiráló irodaház valaha egy lélektelen betontömb volt. A régen raktárként üzemelő, nyolcemeletes épület jelenleg LEED Gold minősítésű irodaházként üzemel, mely újrahasznosított anyagokból készült. A közel ötvenezer négyzetméter alapterületű épület a II. világháború idején haditengerészeti ellátási raktárként szolgált, ma pedig csúcsminőségű irodák, közösségi helyiségek, tárgyalótermek és földszinti szolgáltatóegységek várják […]

Első pillantásra nehéz elképzelni, hogy ez az inspiráló irodaház valaha egy lélektelen betontömb volt. A régen raktárként üzemelő, nyolcemeletes épület jelenleg LEED Gold minősítésű irodaházként üzemel, mely újrahasznosított anyagokból készült. A közel ötvenezer négyzetméter alapterületű épület a II. világháború idején haditengerészeti ellátási raktárként szolgált, ma pedig csúcsminőségű irodák, közösségi helyiségek, tárgyalótermek és földszinti szolgáltatóegységek várják a dolgozókat nap mint nap.

A San Franciscoban található irodaházat rengeteg üvegfelület és természetes fény jellemzi, a belső átriumnak köszönhetően pedig még kevesebb mesterséges világítást kell használni a belső tereknél. Az épületben összesen négy kormányhivatal üzemel és megannyi kényelmi szolgáltatás működik: boltok, munkaterületek, nyitott kávézók és kerékpártárolók kaptak itt helyet. Az újrahasznosított faanyagot az egész belső térben használják, hogy a betonszerkezetről eltereljék a figyelmet és melegebb, otthonosabb érzést keltsen. A környezettudatosság jegyében egy hatalmas fa is található a hatodik emeleten, a nyolcadikon pedig egy parkosított terasz várja a kikapcsolódni vágyókat.

g több irodadizájnra vágysz? Látogass el Instagram oldalunkra!

 
SOCIAL BOX