Különleges közösségi iroda nyílt Los Angelesben

A Second Home Hollywood vagy rövidítve holLA a hálózat első amerikai közösségi irodája, amely egy városi dzsungel a nyugati part metropoliszában. Összesen 6500 fát és másfajta növényt telepítettek a mintegy 5 ezer négyzetméteres kertben. A coworking-hálózat eddig alapvetően Londonban és Lisszabonban nyitott irodákat, amelyek a helyszínek különleges atmoszférája és egyedi kialakítása miatt váltak népszerűvé. Nomádok, […]

A Second Home Hollywood vagy rövidítve holLA a hálózat első amerikai közösségi irodája, amely egy városi dzsungel a nyugati part metropoliszában. Összesen 6500 fát és másfajta növényt telepítettek a mintegy 5 ezer négyzetméteres kertben. A coworking-hálózat eddig alapvetően Londonban és Lisszabonban nyitott irodákat, amelyek a helyszínek különleges atmoszférája és egyedi kialakítása miatt váltak népszerűvé.

Nomádok, egyéni vállalkozók, startupok és más kisebb csapatok egyaránt otthonra lelhetnek az új közösségi irodakomplexumban, ahol többek között bár és kávézó várja az ügyfeleket és a külsősöket egyaránt, de van itt wellness kert, könyvesbolt, 200 fős rendezvényterem, étterem, tárgyalók, recepció, parkolók, szóval minden, ami kell.

Az ingatlanegyüttes építésze, Selgascano így fogalmazza meg a hely szellemiségét: egy Kalifornia koktél különböző összetevőinek és receptjeinek gyűjteménye. A hely maga két fő elemből áll össze. Egyrészt a közösségi kampusz főbejárataként megőriztek egy 1960-as években épült ingatlant, amely arról híres, hogy Paul Williams tervezte. Ő pedig az első afroamerikai, akit befogadtak az American Institute of Architects közösségébe. A másik épületet lerombolták, és helyére húzták fel a 60 ovális alakú irodát.

Egy úthálózat köti össze az irodákat, miközben Los Angeles enyhe éghajlata biztosítja, hogy a kert egész évben használható legyen. A növények a biofília jótékony hatása mellett – hiszen az emberek szeretnek természetes közegben dolgozni – árnyékot is adnak, így mérsékelve a hőmérsékletet.

Az átlátszó homlokzat csökkenti a mesterséges világítás szükségességét, míg az egyes nyitható elemek lehetővé teszik a természetes szellőzést. Emellett a helyszínen összegyűjtött vizet két tartályban tárolják, hogy öntözésre szolgáljanak.

Az irodák különböző méretekben készültek el ívelt, átlátszó falakkal, ahonnan szép kilátás nyílik a környező növényvilágra. A kampusz 320 megosztott és további 200 dedikált munkaállomást biztosít az itt dolgozók számára. A projekt alapvetően a külső környezetre összpontosított, míg a belső terek visszafogottságot árasztanak. Ahelyett, hogy a kertet hoznánk az irodába, az utóbbit visszük ki a kertbe, fogalmazott Selgascano.

Képek: https://www.facebook.com/pg/secondhomela/photos/?ref=page_internal

SOCIAL BOX