A HB Reavis gigaprojektjei a müncheni EXPO REAL-on

A HB Reavis több mint tíz éve van jelen kiállítóként az EXPO REAL szakkiállításon. Idén az A2/126-os standnál várja a látogatókat, hogy bemutassa folyamatban levő európai projektjeit, emellett a közelmúltban indult HubHub közösségi iroda kezdeményezést, a munkavállalókat a középpontba helyező Origameo irodatervezési szolgáltatást, és a cég német piacra való belépésével kapcsolatos terveit. Az EXPO REAL-on […]

A HB Reavis több mint tíz éve van jelen kiállítóként az EXPO REAL szakkiállításon. Idén az A2/126-os standnál várja a látogatókat, hogy bemutassa folyamatban levő európai projektjeit, emellett a közelmúltban indult HubHub közösségi iroda kezdeményezést, a munkavállalókat a középpontba helyező Origameo irodatervezési szolgáltatást, és a cég német piacra való belépésével kapcsolatos terveit. Az EXPO REAL-on szó lesz a HB Reavis londoni portfóliójának legújabb fejlesztéséről, az Elizabeth House-ról is.

Agora Budapest

A HB Reavis egyik EXPO REAL-on bemutatkozó projektje a magyar főváros szívében, a Váci úti irodafolyosón épülő Agora Budapest. A nagyszabású fejlesztés a londoni MAKE Architects és a hazai FINTA Stúdió tervei alapján valósul meg, amely fenntartható, kortárs építészeti megoldásokkal és színes közösségi terekkel szépíti majd a várost. A 136 000 m2-es projekt kiváló minőségű, modern irodákat kínál majd a budapesti piacon, nagy hangsúlyt fektetve az emberek jó közérzetére, az innovációra, a sokszínű szolgáltatásokra és a zöldfelületekre.

Varso Place, Varsó 

A Varso Place egy kivételes, vegyes funkciójú fejlesztés, amely várhatón 2020-ra készül el, és Varsó új, meghatározó nemzetközi üzleti központja lesz. Az épületegyüttesben helyet kap egy 53 emeletes irodatorony, amit a neves brit építésziroda, a Foster+Partners tervezett. A 230 méteres épület (legmagasabb pontja 310 m) a legmagasabb épület lesz Lengyelországban, és Európában is csak kevés versenytársa akad.

A legmodernebb technológiát és innovatív, fenntartható megoldásokat alkalmazó 144 500 négyzetméteres többfunkciós projekt az egyik legrangosabb irodaépület lesz a régióban. A projekt elsőként szerezte meg a WELL Core & Shell előtanúsítványát Közép-Európában.

Nivy Mall (Stanica Nivy), Pozsony

Szlovákiában a HB Reavis a Stanica NIVY építési munkáin dolgozik. Ennek a Pozsony szívében található, kivételes, vegyes funkciójú projektnek a része lesz a Nivy Mall, egy 70 000 m2-es, több régiót kiszolgáló bevásárlóközpont. Emellett prémium kategóriás irodák, egy buszpályaudvar, és egy friss élelmiszereket kínáló piac is helyet kap a projektben, összesen mintegy 130 000 m2-en. A bevásárlóközpont tetején két futballpálya méretének megfelelő zöldtetőt is kialakítanak. A díjnyertes nemzetközi iroda, a Benoy Architects tervei alapján készülő fejlesztés az itt élők és a környékre látogatók új kedvenc úti célja lesz. Becslések alapján az új, teljesen integráltan megvalósuló buszpályaudvar naponta több mint 20 000 utast fogad majd, így a fejlesztés fontos közlekedési központ lesz, és új kapuként szolgál majd a Pozsonyba érkezők számára. A projekt várhatóan 2020-ra valósul meg.

Elizabeth House, London

A One Waterloo néven is ismert Elizabeth House a HB Reavis londoni portfóliójának legújabb ingatlana, amelyet 2017 májusában vásárolt meg a vállalat. Az 1960-as években épült, több mint 10 éve átépítésre váró irodaház kiváló helyszínen, London South Bank negyedében található, közvetlenül az Egyesült Királyság egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontja, a Waterloo Station szomszédságában. A területen egy 88 000 m2-es, közösségi területeket is magába foglaló fejlesztést terveznek megvalósítani.

HubHub

A HB Reavis portfóliójának közösségiiroda-szolgáltatása, a HubHub is bemutatkozik. Ez egy új típusú globális szolgáltatás mind a start-upok, mind pedig a nagyobb vállalkozások számára, ahol a legtehetségesebb emberek és vállalkozásaik aknázhatják ki üzleti lehetőségeiket. A HubHubot kifejezetten úgy tervezték, hogy támogassa a vállalkozókat a környezetükben található lehetőségek leghatékonyabb kihasználásában.

Alig két év leforgása alatt a HubHub három irodát nyitott Varsóban és Pozsonyban. A régióban való jelenléte lehetőséget teremt a vállalati bérlők és start-upok számára, hogy rugalmasan és a szinergiákat kihasználva működhessenek egy innovációt elősegítő környezetben. A tervek szerint a HubHub tovább terjeszkedik Közép-Kelet-Európában: 2018 folyamán új irodák nyílnak majd Pozsonyban, Prágában és Budapesten. A HB Reavis hosszú távú célja az, hogy minden fejlesztésében elérhető legyen a HubHub közösségi iroda.

Kövesse a realista.hu hírportált a FacebookonInstagramonLinkedinen.

SOCIAL BOX